NEC heeft bij Jong Twente de achtste opeenvolgende overwinning geboekt (0-1). De succesformatie van Ruud Brood had het lastig met het reserve-elftal uit Enschede, dat een groot gedeelte van de wedstrijd de betere partij was. Toch zegeviert NEC dankzij een kopbal van Christian Santos opnieuw. Door de overwinning is de Nijmeegse formatie nog slechts vijf overwinningen verwijderd van het kampioenschap.
Het duel kende een troosteloze ambiance met slechts circa vijftig toeschouwers (allen van NEC), dat plaatsvond in de Jens Vesting van FC Emmen. Dit deed de wedstrijd bepaald geen goed; zeker het eerste half uur kende een traag tempo, waarbij zich zelden noemenswaardige momenten voordeden. Dit kwam tevens door de verzwakte aanvalslinie van NEC, waar topschutter Sjoerd Ars en smaakmaker Alireza Jahanbakhsh ontbraken door blessures.
Toch had NEC al snel op voorsprong kunnen komen. Reeds na tien minuten werd Santos in het zestienmetergebied onderuit geschoffeld, maar arbiter Martin Pérez kende geen strafschop toe. Later weigerde de arbiter opnieuw de bal op de stip te leggen, na een charge op Anthony Limbombe. De eerste serieuze kans kwam op naam van Santos, die voorlangs kopte uit een strafschop. Het was een van de spaarzame momenten dat NEC in het eerste bedrijf gevaarlijk werd voor het doel van de Enschedeërs. Doordat de Nijmeegse defensie daarbij solide verdedigde en geen kansen weggaf, leverde dit geen enerverend duel op.   
Na een half uur kende de wedstrijd een opleving. Zowel Jong Twente als NEC schroefde het tempo op. Vlak voor rust leverde dit de eerste grote kans van de wedstrijd op. Een voorzet van Marcel Appiah kwam uit de kluts terecht bij Gregor Breinburg, die van dichtbij hard uithaalde. Met een fenomenale reflex weerhield Nick Marsman de middenvelder van scoren. Luttele minuten later was het wél raak: uit een corner van Limbombe knikte Santos zijn zeventiende treffer van het seizoen binnen. 
Na de onderbreking oogde Jong Twente een stuk feller, dat de drie voorgaande wedstrijden had gewonnen. De ploeg van Jan Zoutman zette druk op de Nijmeegse defensie en was vooral via Ryo Miyaichi (ex-Arsenal) dreigend. Slordig balverlies van Rens van Eijden leverde de Japanner een uitgelezen kans op, die hoog over schoot. NEC had in de voorste regionen niets meer in te brengen, terwijl de Tukkers druk bleven zetten. Toch was het doelgevaar van de thuisploeg, voornamelijk doordat een goede eindpass ontbrak, povertjes. Diep in blessuretijd leek NEC middels invaller Patrick Joosten nog tegen de verhouding in naar een 0-2 voorsprong te counteren, maar zijn inzet scheerde over het doel.
Door de overwinning is het gat met de nummer twee van de Jupiler League opgelopen naar achttien punten. Dit betekent dat NEC nog slechts dertien punten nodig heeft in de resterende tien wedstrijden om het kampioenschap veilig te stellen. Bovendien won het voor het eerst dit seizoen bij een beloftenelftal. Eerder liep het in de uitwedstrijd bij Jong PSV (1-0) en Jong Ajax (2-2) tegen puntenverlies aan.