NEC heeft vrijdagavond op een erg laag pitje FC Eindhoven aan de kant gezet. In eigen huis was NEC voornamelijk aan het verdedigen, maar het aanvalsduo Arnaut Groeneveld-Sven Braken bezorgde NEC de winst. Het werd in het Goffertstadion 2-1.

Beide ploegen speelden vorige week gelijk tegen een prima tegenstander. NEC in een moeilijke uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, FC Eindhoven op bezoek bij FC Emmen. Bovendien had Eindhoven zijn eerste wedstrijd ook gelijkgespeeld, dus een overwinning kwam de Brabanders inmiddels goed uit.

Adrie Bogers had slechts de beschikking over een flink ingedunde selectie. Wojciech Golla en Joris Delle waren wegens transferperikelen buiten de selectie gehouden, Gregor Breinburg heeft deze week een knieblessure opgelopen en Ferdi Kadioglu is al afgereisd naar het trainingskamp van Oranje onder 19. Daarom begonnen Janio Bikel en Robin Buwalda voor het eerst aan de basis en was er op de bank een plekje vrij voor de pas 17-jarige buitenspeler Dani Theunissen.

NEC was niet per se de betere in het eerste kwartier, maar kwam toch redelijk vroeg op voorsprong. Uit het niets waren Arnaut Groeneveld en Sven Braken de laatste man gepasseerd. Twee tegen één was het vervolgens een koud kunstje voor Braken om de voorzet van Groeneveld binnen te tikken. Daarna was het echter Eindhoven dat leek te scoren. Een hakbal van Mart Lieder achter het standbeen raakte de paal en een kopbal van Thomas Horsten werd van de lijn gehaald.

Foto’s: David van Haren