NEC is er vanavond niet in geslaagd om de tweede overwinning op rij te behalen. NEC voetbalde goed en had een groot veldoverwicht, maar in de zestien van de Heraclieden ontbrak de eindpass. De paal stond twee maal in de weg voor Mayi en Von Haacke en Rayhi had het vizier niet op scherp staan. Door doelpunten van Duarte en Armenteros trok Heracles, onterecht, aan het langste eind.

De wedstrijddag begon niet zoals gewend bij NEC. Owusu-Abeyie en Reagy Ofosu waren niet gewend aan de vrijdagavond wedstrijd en vergaten op tijd te komen voor de wedstrijdbespreking. We kennen Hyballa inmiddels goed genoeg, en de sanctie was dan ook logisch. Owusu en Ofosu mochten de wedstrijd vanuit hun eigen stoel bekijken. "Als je niet de professionaliteit en mentaliteit hebt om op tijd te komen, dan hoor je er niet bij.", aldus Hyballa tegenover FOX. Jay-Roy Grot mocht weer in de basis starten en zo veranderde Hyballa de opstelling voor het eerst dit seizoen niet tegenover de laatste wedstrijd. Dit leek goed uit te pakken.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan de supporters, spelers en medewerkers van de Braziliaanse club Chapecoense. NEC leek iets te lang in die minuut te blijven, want na dik een minuut spelen was daar al het eerste grote gevaar. Gosens kopte de bal naar de verre hoek, maar Joris Delle was, zoals we van hem gewend zijn, al vanaf minuut 1 scherp en duwde de bal uit de hoek. Amper drie minuten later leek Armenteros op weg te gaan naar de openingstreffer, maar vergat hij de bal te controleren. NEC leek wakker geschud en begon Heracles onder druk te zetten. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Heracles, maar het ontbrak aan idee bij NEC. Inzetten van Golla en Rayhi misten de precisie waardoor de stand op 0-0 bleef steken.

Na 37 minuten viel er dan toch een treffer. Duarte kreeg de bal ingespeeld aan de rechterkant van het veld, Von Haacke stond even niet op te letten en Duarte besloot te schieten. De bal werd van richting veranderd door Breinburg en belandde met een lelijke curve achter Delle, nadat het de lat én de paal raakte. NEC zocht meteen de aanval en werd gevaarlijk. Spits Kevin Mayi kopte de bal op de paal na een prima voorzet van Fomitschow. Het centrum Golla-Dumic stond vandaag weer als een huis en zo wist Heracles weinig meer te creëren.

De tweede helft begon net als de eerste: groot gevaar voor het doel van NEC. Thomas Bruns wist de bal niet tegen de touwen te krijgen. NEC zocht daarop de aanval en werd gevaarlijk uit een standaardsituatie. De bal bleef hangen op de rand van de zestien en vanaf zo’n twintig meter besloot Von Haacke de bal uit de lucht te nemen en bijna met resultaat: de bal belandde opnieuw op de paal… Na 54 minuten bracht Hyballa Ferdi Kadioglu in het veld, die voor meer creativiteit moest zorgen. De ongelukkig spelende Mayi verliet het veld en zo speelde NEC zonder spits. NEC domineerde het spel overduidelijk met daarin een hoofdrol voor Von Haacke, die vooral aan de bal een hele goede wedstrijd speelde. Het balbezit percentage was voor de gemiddelde Nijmegenaar misschien wel schokkend. In de tweede helft had NEC liefst 70% balbezit maar dat werd niet tot kansen omgezet. Hyballa bracht opnieuw een jong talent. Arnaut Groeneveld mocht voor de tweede keer dit seizoen invallen. Jay-Roy Grot verliet het veld en zo werd de kans op een doelpunt alleen maar kleiner. Schoten van Rayhi vlogen de tribune in en de schoten van Golla en Dumic leken op terugspeelballen. Een doelpunt leek er simpelweg gewoon niet in te zitten, en dat was niet voor het eerst dit seizoen.

Er zat weinig aanvallend materiaal op de bank, aangezien Owusu, Ofosu en Lundholm buiten de selectie worden gehouden. Taiwo kreeg weer eens de kans en moest de laatste tien minuten gaan zorgen voor een doelpunt. Vrijwel direct nadat hij het veld in kwam kreeg hij al een mega-kans. Dumic kopte de bal richting de tweede paal, maar Taiwo vergat zijn voet er tegenaan te zetten. In de 84e minuut was het aan de andere kant dan wel raak. De ongelukkig ingevallen Kadioglu gleed uit en zo kon Navratil er met de bal vandoor. Samuel Armenteros kreeg, nadat Delle nog een goede redding in huis had, de bal via een carambole voor zijn voeten en zo was het duel gespeeld. Bij NEC geloofde men er ook niet meer in en dus speelde Heracles de wedstrijd uit.

Volgende week wacht opnieuw een belangrijke pot voor de mannen van Hyballa. Dan komt ADO Den Haag naar de Bloedkuul.Wedstrijdstatistieken:
Opstelling Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hoogma, Gosens; Duarte, Bruns, Pelupessy; Darri, Armenteros, Kuwas.

Opstelling NEC Nijmegen: Delle; Dyrestam, Dumic, Golla, Fomitschow; Breinburg, Bikel, Von Haacke; Grot, Mayi, Rayhi.

Gele kaarten: Bruns (Heracles)

Scoreverloop:
’38 Duarte (1-0)
’84 Armenteros (2-0)