NEC heeft zaterdag gelijkgespeeld in Friesland tegen SC Heerenveen (1-1). De Nijmegenaren keken al vroeg tegen een achterstand aan, maar kwamen net voor rust op gelijke hoogte. In de tweede helft gebeurde er niet veel meer en dus was de ruststand ook de eindstand.

NEC kreeg vorige week een bittere pil te verwerken met de nederlaag in de Gelderse derby tegen Vitesse. Rogier Meijer zag ondanks de nederlaag voldoende aanknopingspunten in het spel van de Nijmegenaren en startte daarom ook met dezelfde elf namen tegen Heerenveen als in de wedstrijd tegen Vitesse. Heerenveen leed vorig weekend alweer de vijfde nederlaag op rij en dus zat de druk er bij de Friezen vol op.

Heerenveen moest dus een goed resultaat neerzetten en een goed begin was dan ook zeer te wensen. Dat gebeurde ook voor de ploeg van Kees van Wonderen want al na zes minuten was het raak. Osame Sahraoui haalde uit en Robin Roefs kon dat schot niet goed verwerken. De rebound was voor Patrick Walemark en met een makkelijke intikker zette de Zweed Heerenveen op voorsprong. NEC had het ook na de goal moeilijk met Heerenveen. De Friezen combineerden makkelijk door de defensie van NEC heen en had via Pelle van Amersfoort en Sahraoui ook een aantal kansen.

Eén moment is voldoende

Na ongeveer een kwart wedstrijd kreeg NEC wat meer het initiatief. De druk van Heerenveen nam wat af en de thuisploeg liet NEC wat meer voetballen. Zo was er een kans voor Rober Gonzalez waar Andries Noppert redding op moest brengen. NEC speelde de eerste helft dramatisch en had nergens recht op, maar kreeg wel een doelpunt. In de laatste seconden van de eerste helft was het een prachtige lange bal van Philippe Sandler op Sontje Hansen. De linksbuiten nam de bal knap mee en ging op Noppert af. De keeper kon in eerste instantie redden, maar op de rebound van Bas Dost had de goalie geen antwoord.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. NEC had moeite om tot goed voetbal te komen en omdat Gonzalez tot twee keer toe verzaakte om mee te verdedigen, kon Heerenveen gevaarlijk worden. Het was pas na een uur spelen dat NEC een beetje grip kreeg op Heerenveen, maar tot echt grote uitgespeelde kansen kwam NEC niet. Dat gold voor Heerenveen overigens, op die eerste paar kansen in het begin van de tweede helft na, ook niet. Daardoor bloedde de wedstrijd een beetje dood en kwamen beide ploegen, ondanks wat pogingen, niet meer tot scoren.

In het kort

Wedstrijdverloop
6′ 1-0, Walemark
45+2′ 1-1, Dost

Geel: Köhlert (Heerenveen)

Opstelling Heerenveen: Noppert; Hall (75′ Braude), Van Beek, Bochniewicz Köhlert; Haye, Olsson, Brouwers; Walemark (62′ Tahiri), Van Amersfoort (75′ Nicolaescu), Sahraoui.
Opstelling NEC: Roefs, Van Rooij, Sandler (75′ Ross), Nuytinck, Verdonk; Schöne (75′ Hoedemakers), Mattsson, Proper; Gonzalez (67′ Olden Larsen), Dost, Hansen (87′ Sano).

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal
Aantal toeschouwers: 20.600

Foto’s Orange Pictures