Opgetogen klappend en met een oerkreet komt Zoltán Szélesi na de wedstrijd tegen VVV de catacomben van het Goffertstadion ingestuiterd. De verdediger is dolgelukkig met de winst op de Limburgers. “Hoe belangrijk deze overwinning voor ons was?”, herhaalt hij de vraag tegenover ForzaNEC. “Heel, heel, heel belangrijk. We hebben met z’n allen hard gewerkt, ‘de nul’ gehouden en met two great goals van Johnny nog gewonnen ook. Een mooie dag.”
Als rechtsback had Szélesi een mooi aandeel in het houden van die nul. Na het vorige duel als centrale verdediger, uit bij FC Twente, was het voor de Hongaar nu de positie rechts achterin die hem werd toebedeeld door trainer Alex Pastoor. “Dat is in principe ook mijn favoriete plek op het veld”, zegt Szélesi. “Dan kun je aanvallend net wat meer doen dan centraal achterin. Daar moet je toch meer spelen vanuit de organisatie omdat een foutje fataal kan zijn. Ik houd er juist wel van om ook offensive wat uit te kunnen richten.”
Met opnieuw een basisplek zit Szélesi goed in z’n vel. “En sinds een week zijn mijn vrouw en ik verhuisd naar een prachtig huis in Wijchen dus ook dat is helemaal super. In een mooie rustige omgeving, precies wat we wilden. Na wekenlang in een hotel gewoond te hebben, is het heerlijk om een eigen plekje te hebben waar je bijvoorbeeld gewoon lekker kunt koken als je daar zin in hebt. Ik ben gelukkig hier.”
Tot aan de winterstop wacht NEC nu alleen nog een bekerwedstrijd tegen Achilles. Szélesi beseft goed het belang van die partij. “Daar moeten we ook een goed resultaat neerzetten. Als dat lukt kunnen we allemaal met een goed gevoel met onze families de kerstdagen in. En dan zien we volgend jaar wel weer verder. Want dat het dan beter moet dan in de eerste seizoenshelft is voor ons allemaal duidelijk.”