NEC-doelman Jasper Cillessen staat volgens De Telegraaf in de belangstelling van Ajax voor een rol als tweede goalie. De Amsterdammers zijn na het vertrek van Maarten Stekelenburg – hij verruilt de landskampioen zo goed als zeker voor het Italiaanse AS Roma – op zoek naar een tweede keeper achter eerste keus Kenneth Vermeer (25).
De 22-jarige Cillessen maakte vorig seizoen zijn debuut in de Eredivisie en ontving afgelopen zomer tevens zijn eerste invitatie voor het Nederlands elftal. Ajax denkt dat de geboren Groesbeker zelf niet onwelwillend tegenover een overstap naar de hoofdstad staat, daar Cillessen de concurrentiestrijd met Vermeer niet vreest en zelfs een plekje op de reservebank in Amsterdam beter acht voor zijn ontwikkeling dan een basisplaats in De Goffert. Dat meldt het dagblad maandagochtend.
Ook de namen van Michel Vorm (FC Utrecht), Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade) en Gábor Babos (NEC) worden genoemd bij de recordkampioen.
Update 3 augustus 2011 14:00 uur – Ook Premier League-club aast op Cillessen
In navolging van Ajax is ook de Engelse Premier League-club Swansea City geïnteresseerd in de diensten van NEC-goalie Jasper Cillessen. Sky Sports meldt dat de 22-jarige sluitpost in het Liberty Stadium de opvolger moet worden van Dorus de Vries, die deze zomer vertrok naar Wolverhampton Wanderers. Swansea promoveerde de afgelopen jaargang naar de hoogste Engelse klasse.
Update 4 augustus 2011 22:00 uur – Swansea’s £1m Jasper carrot
Volgens het Britse tabbloid The Sun zou Swansea City 1 miljoen pond (1,1 miljoen euro) geboden hebben op Jasper Cillessen. De Telegraaf zegt te melden dat de vraagprijs van NEC echter 4 miljoen euro is.