De Supportersvereniging van NEC en de HKN beraden zich samen met de club op vervolgstappen richting de politie Maastricht. Volgens de meegereisde fans hebben de dienders zich vrijdag voor en na het duel met MVV misdragen. Ook enkele meegereisde fans gingen over de schreef. De verklaring van de SV:

De Supportersvereniging NEC en de HKN zijn nog steeds woedend over de gebeurtenissen gisteravond voor- en na MVV-NEC. Bij aankomst wachtte een politiemacht de vier supportersbussen op. Begeleid door wapenstokken en schilden moesten alle supporters één voor één de bus uitstappen. Deze houding was provocerend, onaangekondigd en totaal ongepast voor deze wedstrijd.


Na afloop zag een groep supporters aanleiding de hekken te bestormen aan de straatkant van de bussluis. De ME reageerde hierop met een charge. Als tegenreactie werd een aantal stenen gegooid waarbij de (lege) spelersbus geraakt werd. De SV en HKN nemen afstand van deze reactie van deze supporters. Deze actie zorgt ervoor dat het provocerende politiegedrag vooraf, achteraf gebruikt wordt als argument voor hun gedrag. Echter de wijze waarop de politie vervolgens alle supporters, waarvan velen geen weet hadden van de bestorming vooraf, al knuppelend de bussen injoeg, was buiten alle proporties.


De SV en HKN gaan zich nu samen met NEC beraden op vervolgstappen richting de politie Maastricht.