De vijf vaste supportersgroeperingen bij uitwedstrijden zijn woensdagmiddag met een gezamenlijk statement gekomen als reactie op het besluit van de Gemeente Arnhem. Zij maakten eerder deze week bekend maximaal 400 NEC-fans te verwelkomen bij de derby, 15 januari aanstaande.

In het statement staat dat de vaste supportersbussen de betreffende zondag niet de reis naar Arnhem zullen maken. “Voor ons is de combinatie van het lage beschikbare aantal kaarten, het extra grote vergrootglas en het gevoel collectief gestraft te worden voor de daden van anderen die reeds thuis zitten met een stadionverbod, reden genoeg om deze wedstrijd met de vaste bussen te boycotten”, zo valt te lezen.

Poot stijf

Het steekt de supportersgroepen dat de Gemeente Arnhem vanaf het eerste vooroverleg, enkele weken geleden, de poot stijf hield. Ondanks herhaaldelijke pogingen van de gehele afvaardiging vanuit Nijmegen (politie, gemeente, club en supporters) bleef Arnhem bij het maximale aantal van vierhonderd fans.

Solidariteit

In het statement roepen de supportersgroepen op tot solidariteit bij de rest van de achterban, maar wordt tegelijkertijd benadrukt dat het iedere supporter vrijstaat om een eigen keuze te maken. “Wij willen anderen niet onze keuze opleggen. Dit is een boycot tegen het collectief straffen van voetbalsupporters. Wij zullen op zoek gaan naar een alternatief om ons team de ondersteuning te geven zoals zij gewend zijn bij uitwedstrijden.”

Lees het hele statement op de website van de Supportersvereniging.