Rodrigo Guth is door de supportersvereniging van NEC uitgeroepen tot talent van het jaar. De Braziliaanse verdediger volgt hiermee Elayis Tavsan op, die deze uitverkiezing vorig jaar won. “Het is een hele eer voor mij”, zegt Guth in een videoboodschap vanaf zijn vakantie-adres.

Guth knokte zich net voor de winterstop in de basis van NEC en vanaf dat moment stond hij zijn plek niet meer af door zijn goede spel. In totaal speelde hij 24 wedstrijden voor de Nijmegenaren dit seizoen. Hierin wist hij één keer te scoren, namelijk in de thuiswedstrijd tegen AZ (1-3).

De 21-jarige verdediger is erg blij mee het winnen van deze prijs. “Het was een fantastisch seizoen in Nijmegen en ik ben heel blij dat ik verkozen ben tot talent van het jaar. Deze prijs is echt speciaal voor mij. Ik ben mijn collega’s, de coach en staf heel dankbaar, die mij geholpen hebben dit jaar. Het hele team maakt hier een onderdeel van uit. Natuurlijk ook de supporters. Het was een geweldig seizoen en daar wil ik iedereen voor bedanken.”

Volgend seizoen

Na zijn verhuurperiode in Nijmegen keert Guth nu weer terug naar Atalanta Bergamo. Door de nieuwe FIFA-reglementen mogen clubs komen seizoen lang niet meer zoveel spelers verhuren als voorheen en zeker bij Atalanta zal dit weleens lastig kunnen worden. Zij verhuurden namelijk de afgelopen jaren de meeste spelers van heel Europa. Misschien zien we Guth daarom nog wel terugkeren in De Goffert volgend seizoen, mocht NEC een overeenstemming bereiken met de Italianen over een afkoopsom voor de Braziliaan. Guth zelf heeft wel oren naar een langer verblijf en dat zal met deze uitverkiezing niet minder zijn geworden.

Foto: Orange Pictures