Dirk Proper is door supporters verkozen tot speler van het jaar bij NEC. De Supportersvereniging hield dit jaar weer eens een ‘speler van het jaar’-verkiezing, omdat voor een ’talent van het jaar”-verkiezing niet genoeg genomineerden waren.

Bij de verkiezing konden supporters hun voorkeur geven en daarbij is Proper unaniem verkozen tot winnaar. De middenvelder kreeg liefst 66% van de stemmen. Nummer twee Oussama Tananne kreeg 20% van de stemmen, Jasper Cillessen 9% en Bart van Rooij 4%. De overgebleven procent is verdeeld onder alle andere spelers. Met deze prijs komt Proper in een mooi lijstje met spelers als Rens van Eijden, Alireza Jahanbaksh en huidig ploeggenoot Lasse Schöne. De Deen kreeg in 2009 de prijs toegewezen.

Proper excelleerde dit seizoen bij NEC. Met name vanaf de winterstop weet Proper veel indruk te maken. De middenvelder, die vooral bekend stond om zijn voorzichtige spel, wordt steeds bepalender in het spel van de Nijmegenaren. Dat leidde onder meer tot zijn eerste goal en assist in de Eredivisie.

Zondag was hij iets te enthousiast toen hij hard doorging op Jordy Clasie. Via de VAR werd die actie bestraft met een directe rode kaart. Daarom zal Proper het duel met Fortuna Sittard volgende week moeten laten schieten.

Foto: Orange Pictures