De supportersvereniging van NEC heeft bij technisch manager Edwin de Kruijff kenbaar gemaakt dat graag een eerste deel van de besloten trainingen openbaar wordt. Dit meldt De Gelderlander dinsdag.

De wens van de Nijmeegse supportersvereniging volgt een kleine week nadat trainer Peter Hhyballa aankondigde tot het einde van het seizoen achter gesloten deuren te gaan trainen.
Hyballa wil niet alleen supporters, maar voornamelijk ook pers en scouts van andere clubs weren om zo rust rondom zijn selectie te creëren.

De supportersvereniging, welke afgelopen week een statement naar buiten bracht rondom de besloten trainingen, vroeg een gesprek met NEC aan. “Als vereniging bemoeien wij ons niet met het technisch beleid, maar dit besluit raakt ook de fans”, reageert Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging van NEC. “Het was een prima en open gesprek waarin Edwin de Kruijff (technisch manager) ook het clubbelang heeft aangegeven. Als het ook maar één procent winst oplevert voor het team dan is dat ook goed voor ons.”

Men benadrukte in een gesprek met De Kruijff het open karakter van NEC. Rengers: “Edwin heeft bij FC Utrecht gewerkt. Typisch een volksclub, net als NEC. Hij begrijpt onze clubcultuur. Hij gaf ook aan dat aan de vaste bezoekers van de training wordt gedacht.”

De Kruijff gaat op korte termijn met Hyballa praten over de voorstellen van de fans.