Afgelopen periode hebben seizoenkaarthouders van NEC kunnen stemmen op hun favoriete thuisshirt voor aankomend seizoen. Keuze twee, dat beter bekend staat als het balkenshirt, heeft de meeste stemmen gekregen.
 
In totaal hebben bijna tweeduizend seizoenkaarthouders hun stem uitgebracht, waarbij de verdeling als volgt is: 46,49% van de stemmen voor optie één en 53,51% van de stemmen voor optie twee, het balkenshirt.
 
Aankomend seizoen 2016-2017 zal NEC zijn thuiswedstrijden spelen in het balkenshirt en daarmee keert dit historische wedstrijdshirt na jaren van afwezigheid terug in het Goffertstadion. Het andere shirt dat gekozen kon worden tijdens het stemproces zal aankomend seizoen het wedstrijdshirt worden bij uitwedstrijden. Daarnaast komt er nog een derde wedstrijdshirt waarin NEC speelt indien er, in verband met de kledingvoorschriften van de KNVB, niet gespeeld kan worden in het andere uitshirt.
 
Onder begeleiding van notaris Dirkzwager zijn alle stemmen gecontroleerd en is er aan de hand van een aantal steekproeven een controle gedaan bij seizoenkaarthouders die hun stem hebben uitgebracht.