In de rubriek ‘Supporter van de maand’ brengen we elke maand een bijzondere NEC-fan aan het woord. Iemand die de afgelopen weken is opgevallen, of juist stilletjes van zijn club geniet. In oktober is het de beurt aan Wim Wegerif (67).

Wim gaat al 60 jaar naar NEC. Hij woont in Molenhoek en bezoekt regelmatig de trainingen en zit eens in de twee weken op de Hazenkamptribune te genieten van zijn club. Hieronder vertelt hij onder andere over het balkenshirt, de nieuwe opkomsttune van de Staat en voorspelt hij de komende vier wedstrijden.

Hoe lang kom je al in het stadion?
"Ik ga al zo’n 60 jaar naar NEC. Ik ging al met mijn grootvader naar de oude Goffert. In het begin stond ik regelmatig op de jongensrang, maar tegenwoordig zit ik met mijn kleinzoon, mijn tweelingbroer en de buurman op de Hazenkamptribune. Vroeger ging ik jarenlang naar uit- en thuiswedstrijden. Mijn schoonvader, Kees Langen, was in de tijd van Piet de Visser de buschauffeur van de spelersbus, ik ging altijd mee. We gingen naar MVV en Geleen."

Wat vind je van het huidige shirt?
"Ik kan me er wel in vinden, het shirt heeft wel iets, maar dat had het oude thuisshirt ook. Het boeit me allemaal niet zo veel, als ze maar mooi voetbal spelen. Daarvoor kom ik naar het stadion, niet voor het shirt. Ik heb ook nog meegemaakt dat we in een geel shirt speelden, toen de rivaliteit tussen NEC en Vitesse nog niet zo groot was. Bovendien vind ik dat we in Nederland alles maar te snel overnemen. Als iemand van de pers roept dat het balkenshirt een lelijk shirt is, dan vindt heel Nijmegen dat ook meteen."

Wat vind je van nieuwe opkomsttune van de Staat?
"Ik vind het niks. Hoeft niet, ik hou best van wat oppeppende nummers, zoals ‘We’re gonna win’, die elke thuiswedstrijd voor de wedstrijd gedraaid wordt. De Staat heb ik alle sympathie voor, de muziek is ook best goed, maar voor onze generatie is het als opkomstnummer niet geschikt."

Wie je favoriet uit de huidige selectie?
"Dario Dumic is wel de uitblinker, maar onze aanvoerder (Gregor Breinburg, red) is wel een voorbeeld van inzet, passie en gedrag op en buiten het veld. Ik vind het lastig om te zeggen, maar ik denk dat Breinburg dan toch mijn favoriet is, ook omdat hij waarschijnlijk langer bij NEC blijft."

Wie is je favoriete speler ooit?
"Jantje Peters, het mooiste wat we ooit in de Goffert hebben mogen zien, ook op het gebied van de omgang met supporters is het echt mijn favoriet. Ook Jasper Cillessen, die nog vaak in en rondom de Goffert is te zien, vind ik een topper."

Wat is je mooiste NEC-moment?
"Lastig, ik heb zoveel meegemaakt… De wedstrijd tegen Ajax in de Goffert waar Ajax genoeg had aan een punt om kampioen te worden, en NEC een punt nodig had om zich te handhaven, die in 0-0 eindigde vond ik prachtig. Wat een feest in het supportershome daarna! De wedstrijd NEC-Vitesse in 2000 die in 4-1 eindigde, was ook geweldig. Hristov scoorde drie keer en Jack de Gier maakte er ook nog een. Wat een heerlijke sfeer in het stadion tijdens die wedstrijd! Ook een moment, waar ik nooit meer iemand over hoor, is de wedstrijd tegen FC Twente in het Diekman Stadion. Jan Peters ging gewoon op de bal zitten. Niemand had enig idee wat ze hadden moeten doen, toen besloot de scheidsrechter te fluiten voor spelbederf…"

Verwachting voor de komende vier wedstrijden?
NEC-Feyenoord: 1-0
NEC-Vitesse: 2-1
FC Utrecht-NEC: 1-0
NEC-FC Groningen: 2-1