In de rubriek ‘Supporter van de maand’ brengen we elke maand een bijzondere NEC-fan aan het woord. Iemand die de afgelopen weken is opgevallen, of juist stilletjes van zijn club geniet. In november is het de beurt aan Wouter Koene (30).

Wouter is opgegroeid in Nijmegen, maar woont tegenwoordig in Amsterdam. Hij speelde vroeger bij voetbalclub SCE uit Lindenholt. Hij bezoekt, ondanks de lange afstand die hij moet afleggen, alle thuiswedstrijden van NEC en pakt als het even kan ook de uitwedstrijden mee. Hieronder vertelt Wouter over het balkenshirt, laat hij weten wie zijn favoriete speler is en voorspelt hij de komende vier wedstrijden!

Hoe lang kom je al in het stadion?
"Mijn eerste seizoenskaart kreeg ik in het seizoen 1999/2000. Met kinderkorting zat ik met mijn vrienden van school in vak D. Later heb ik in vak J, L en M gezeten, maar sinds de oprichting van vak 080 (2011) sta ik iedere week met een vast groepje daar. Mooi dat je daar makkelijk kunt rondlopen en dan in de rust een praatje kan maken met oude vrienden van school of uit Lindenholt."

Wat vind je van het huidige shirt?
"Ik heb afgelopen seizoen vóór het balkenshirt gestemd en toen bekend werd dat het balkenshirt had gewonnen met de stemming heb ik er meteen een gekocht. Ik moet wel een beetje in-shape blijven, want volgens mijn vriendin krijg ik er snel tieten in…"

Wat vind je van het nieuwe opkomstnummer van de Staat?
"Ik heb niet zoveel met opkomstnummers. Het lijkt me veel mooier als het hele stadion gaat staan en samen ‘Weer trekken wij ten strijde’ gaat zingen."

Wie is je favoriete speler/trainer uit de huidige selectie?
"Kadioglu zou te opportunistisch zijn, dus ik denk dat Gregor Breinburg mijn favoriet is. Hij speelt vaak onopvallend, maar knapt zoveel vuil werk op, loopt de gaten dicht en plukt vrijwel alle tweede ballen op. Daarnaast is Dario Dumic echt een kanjer. Lijkt me als spits niet prettig om hem 90 minuten lang in je rug te hebben staan."

Wie is je favoriete speler/trainer aller tijden?
"Ik kan niet zo goed één iemand noemen. De beste speler van NEC ooit was denk ik Jeremain Lens. De drie maanden na de bekeruitschakeling tegen FC Zwolle richting Europees voetbal was hij Nederlands Elftal materiaal. Wat een team trouwens, met Olsson, Holman, noem ze maar op. Maar als favoriete speler kom ik toch bij onze Leiwa uit. Clubman in hart en nieren. Geweldig dat dit soort type voetballers nog steeds bestaat in het commerciële, geld beluste wereldje. Kan een Nemanja Gudelj nog wat van leren!"

Wat is je mooiste NEC moment?
"Ik maak heel veel moois mee met mijn club. Dé goal van Jarda Simr in Waalwijk waardoor we Europa in gingen zal me altijd bijblijven. De 1-2 winst in Moskou, nadat ik de 1-0 had gemist omdat we niet op tijd bij het stadion waren aangekomen was een geweldige wedstrijd. En de uitwedstrijd in Arnhem, in 2012, toen we na 33 jaar eindelijk een keer met drie punten terugkeerden uit Arnhem. Die wedstrijd wonnen we toen door een goal van Leroy George, heerlijk!"

Hoe ziet een thuiswedstrijddag voor jou eruit?
"Bij de 12:30 uur wedstrijden op zondag begint de ‘matchday’ vaak al op zaterdag. Ik heb een hekel aan vroeg opstaan, en aangezien ik helemaal uit Amsterdam moet komen, vertrek ik dan op zaterdagavond. Van de huisdeur tot aan de poorten van het Goffertstadion duurt de reis, zonder enige vertraging, een kleine twee uur. Niet altijd even leuk als je als bijvoorbeeld tegen PSV na 20 minuten al met 0-4 achterstaat. Dan vraag ik mezelf wel eens af waar ik het voor doe. Maar dan denk ik ach, een beetje nuilen en bijkletsen onder het genot van een biertje is ook veel waard. Veel uitwedstrijden zijn dichterbij dan de thuiswedstrijden. Na studies in Tilburg en Amsterdam ken ik van vrijwel elke club wel fans met wie ik mee kan. Zo was ik twee weken geleden in Utrecht en zal ik ook volgende week in de Arena en later bij Heracles aanwezig zijn om mijn cluppie te supporten."

Voorspelling voor de komende vier wedstrijden?
Ajax-NEC: 1-1
NEC-FC Twente: 2-1
Heracles-NEC: 2-2
NEC-ADO Den Haag: 1-1