In de rubriek ‘Supporter van de Maand’ brengen we elke maand een bijzondere NEC-fan aan het woord. Iemand die de afgelopen weken is opgevallen, of juist stilletjes geniet van zijn club. In april is het de beurt aan Stef Verhagen (57).

Stef heeft veel over voor zijn cluppie. Hij woont in Heerenveen en bezoekt vaak de wedstrijden van NEC in het Goffertstadion. En ja, dan rijdt hij op en neer vanuit Friesland. Stef werd geboren in de buurt van het stadion, maar vertrok als twintiger uit Nijmegen. Daarna woonde hij in Elst, Lelystad, Dronten en nu al 23 jaar in Heerenveen.

Waarom NEC?
“Mijn vader was fotograaf bij NEC. Toen ik een jaar of vijf was, mocht ik een keer mee. Sindsdien ben ik fan, dat is nooit meer overgegaan. Het gaat mij om de club, de naam, de kleuren. Dat rood, zwart en groen zal altijd blijven. Dat zit ‘ien het hert’ en zal nooit verdwijnen, wie er ook op het veld lopen en wie er ook in het bestuur zitten.”

Mooiste NEC-moment?
“Dat zijn er te veel om op te noemen. De eerste bekerfinale tegen NAC en de halve finale in Utrecht, tegen AZ. Uiteraard ook de thuiswedstrijd tegen Barcelona, voor 30.000 man in de Goffert. De promotie in 1975 in Volendam, met tante Toos op de kar door Nijmegen. Natuurlijk de Europese uitwedstrijden naar Krakow en Hamburg. Niet te vergeten de wedstrijden tegen die Arneppers.”

Favoriete speler?

“Leiwa, gewoon omdat hij geen passant is. Een clubman in hart en nieren. Foor vind ik ook een klasbak. Vroeger kende ik echt iedereen van naam en kwam ik via mijn vader bij spelers thuis. Tegenwoordig is het net een lopende band.”