Frank Sturing mocht tegen Fortuna Sittard weer in de basis beginnen ten faveure van Ted van de Pavert, maar kon zichzelf niet belonen met een overwinning op de nummer drie van de Jupiler League. Over het spel was de verdediger niet tevreden, wel over de strijdlust.

"Het positieve is dat we ons teruggeknokt hebben naar een gelijkspel. We hebben de hele wedstrijd geknokt, maar het moet voetballend zeker beter, vooral bij de laatste pass. Je wil altijd winnen, maar als je zo laat in de wedstrijd achterkomt, moet je blij zijn dat je nog een punt pakt", zegt Sturing, die ondanks de kritiek op het spel van NEC toch vooruitgang ziet.

"Ik vond dat we er in de tweede helft best goed inzaten. De afgelopen weken hebben we onze koppen laten hangen toen we op achterstand kwamen en dat hebben we nu zeker niet gedaan. We hebben voor elkaar geknokt. We moeten nu vooral meer kansen creëren, want zo veel kansen krijgen we eigenlijk niet in een wedstrijd. Aan de andere kant geven we erg weinig weg."

De openingsgoal kwam tot stand door een slippertje van keeper Joris Delle. "Ik heb de goal niet helemaal gezien maar Joris zat er niet heel goed bij of wel? Dan weet hij dat zelf ook. Ik ben dan niet zo iemand die hem dan naar beneden gaat halen. Dan moeten we er staan, met de borst vooruit, op naar die gelijkmaker."

Nu komt een op papier wat eenvoudigere reeks aan tegen onder meer RKC Waalwijk en Jong FC Utrecht. Een geschikt moment voor NEC om de boel op de rit te krijgen. "Elke wedstrijd moeten we nu knallen, zeker tegen die mindere teams. Dat wordt natuurlijk nog steeds lastig, zeker in uitwedstrijden hebben we dat de laatste weken gemerkt. We moeten nu gewoon alles winnen en hopen dat we aan het einde van de rit bovenaan staan."

Foto: Rob Koppers