Een bekend gezicht meldde zich zondag op de training bij NEC: Frank Sturing. De 23-jarige verdediger zit zonder club nadat zijn contract in Nijmegen afliep en houdt nu zijn conditie op peil. Het gaat alleen om meetrainen, al weet je het in het voetbal natuurlijk nooit.

"Het is lekker om weer in teamverband te trainen", vertelde Sturing na de training. "De afgelopen weken heb ik veel voor mezelf getraind, maar dan mis je het wel om met een groep te trainen. Ik nam contact op met de trainer om te vragen of ik mocht meetrainen, gelukkig mocht dat. Ik stond rechtsback, dat was meteen pittig. Maar lekker om terug te zijn en om een partij te spelen."

Voor Sturing kwam zijn tijd bij NEC in mei nog op een vreemde manier ten einde. NEC werkte de laatste trainingsssessies van het seizoen af in kleine groepen en de spelers moesten afstand tot elkaar bewaren. "Daarna ging de club door met de nieuwe selectie. Ik trainde voor mezelf en dat ging aardig, maar op een gegeven moment is het wel goed om met een groep te trainen."

Wat nieuwe clubs betreft speelt er nog weinig rond Sturing. "Niet super veel. Als er echt iets concreets had gespeeld, was ik niet hier komen meetrainen. Op dit moment is er nog niet veel. Ik kan alleen fit worden en blijven. Ik hoop op een club waar ik veel kan spelen en mezelf kan laten zien. Ik heb nu ook een Canadees paspoort, daar spelen ook dingen. Daar is echter veel onzekerheid over wanneer de competitie weer begint. Verder heb ik geen idee hoe de komende periode eruitziet."

Het liefst was Sturing natuurlijk bij NEC gebleven. "Ik was het liefst door de voordeur vertrokken omdat ik hier zo lang heb gespeeld. Het is alleen meetrainen, verder hebben we niks afgesproken. De intentie is om fit te worden. Maar ja, je weet het nooit. Ik ken de jongens hier, kan met de fiets naar de club komen. Dat is top."

Foto: Rob Koppers