Frank Sturing stond na zijn invalbeurt tegen Jong AZ zaterdag tegen FC Dordrecht (3-3) in de basis en zag NEC directe promotie mislopen, ook doordat Fortuna Sittard geen fout maakte. De centrumverdediger baalde flink van het late tegendoelpunt.

"Voor het gevoel was het beter geweest om te winnen, maar achteraf gezien maakt het niks meer uit", zei Sturing tegen ForzaNEC.nl. "Toch blijf je met een klotegevoel achter na zo’n gelijkspel. Het is ons al zo vaak gebeurd. Weer worden we gekild in de counter."

Simpel
Bij de tweede goal van Dordrecht ging het wel heel makkelijk. "Volgens mij veroverden ze de bal zelfs bij hun eigen zestien. Hij kon zo doorlopen. Ik was zelf niet in de buurt om hem onderuit te halen, maar we probeerden het wel. Het baltempo lag te laag in de eerste helft."

Na rust knokte NEC zich terug tot 2-3, tot uiteindelijk de gelijkmaker alsnog viel. "Er zat meer beleving in, dat wilden we ook. We wilden voor 2-5 gaan omdat dat misschien nog van belang kon zijn met Fortuna. Na de 2-3 ging het stroever en dan krijg je uiteindelijk die goal nog tegen."

Play-offs
NEC maakt zich op voor de nacompetitie, op 10 mei tegen FC Emmen. "We gaan wel gretig de play-offs in. Iedereen wilde direct promoveren en het liefst kampioen worden, maar dat is niet gelukt. We wisten dat we het niet meer in eigen hand hadden, maar dit is wel weer een klap. Tegen Emmen zal het ook lastig worden. We moeten in ieder geval uit een ander vaatje tappen dan vandaag."

Veel vingers wijzen na de teleurstellende resultaten van NEC naar trainer Pepijn Lijnders. Dat vindt Sturing niet terecht. "Ik snap de frustratie van de fans, wij zijn ook boos. Dan wordt er al snel gewezen naar de trainer, maar hij stopt er veel energie en werk in. Dat doen wij ook, al lijkt dat soms misschien niet zo. Maar dat is voetbal, de trainer is dan de sjaak. Toch denk ik niet dat we beter af zijn zonder de trainer."

Foto: Rob Koppers