Frank Sturing maakt deel uit van de 50-koppige voorselectie van Canada Onder-23 voor de Olympische Spelen van komende zomer in Japan. De verdediger van NEC is jeugdinternational van Oranje, maar zou ook voor Canada uit mogen komen omdat hij nooit in de hoofdmacht van Nederland terecht is gekomen.

De selectie van Sturing is opvallend, ook omdat het voor het grote publiek onbekend was dat Sturing Canadese roots heeft. Bondscoach Mauro Biello heeft een flinke selectie samengesteld, die op 11 maart wordt teruggebracht tot 20 namen. Die gaan vervolgens van 13 maart tot 1 april op een trainingskamp. Probleem voor Canada is echter dan clubs niet verplicht zijn om hun spelers af te staan, omdat het trainingskamp buiten de kalender van de FIFA plaatsvindt. Daarom zijn sterspelers als Jonathan David en Alphonso Davies er sowieso niet bij.

Sturing is in gezelschap van spelers van clubs als Liverpool, Inter Miami, Vancouver Whitecaps en Toronto FC, maar ook van bijvoorbeeld het tweede van FC Köln, FSV Zwickau, de reserves van Lille en zelfs enkele clubloze spelers. Of hij de schifting overleeft, valt te bezien. Sturing is bij NEC dit seizoen geen basisspeler en moet het doen met enkele invalbeurten.

Bekijk hier de 50-koppige voorselectie.

Foto: Rob Koppers