Bij afwezigheid van Wojciech Golla en Robin Buwalda grijpt Frank Sturing zijn kans bij NEC. Tegen SC Cambuur (3-1) startte de verdediger voor de vierde keer op rij, al is Golla op de weg terug. "Ik denk dat ik het goed heb ingevuld", zei Sturing tegen ForzaNEC.nl.

De twintigjarige Sturing mag zich laten zien in ‘het grote’ NEC. "Het is voor mezelf mooi dat ik aan mijn wedstrijden kom. Golla was geblesseerd en nu weer terug. Ik heb geen idee of hij terugkomt in de basis. Achterin staat het goed, de samenwerking met Ted bevalt prima. Ik heb gedaan wat ik kon. Daar kan ik redelijk tevreden over zijn."

Trainer Adrie Bogers heeft bij Sturing aangegeven tevreden te zijn over zijn prestaties. "Voordat Golla geblesseerd was hebben we een gesprek gehad. We analyseren ook de wedstrijden. Volgens hem deed ik het prima, al konden er een paar dingen beter. Hij was wel tevreden."

Over het duel met Cambuur was Sturing duidelijk. "Het was geen goede wedstrijd van ons. We waren slordig aan de bal, waardoor we niet in ons spel konden komen. Cambuur speelde ook iets anders dan verwacht. Na de 0-1 hebben we goed weerstand getoond."

NEC is nu een week vrij, al wacht Sturing aanstaande dinsdag een operatie. Zijn verstandskies wordt getrokken. "Ik heb het bewust tijdens de interlandperiode gepland zodat ik geen wedstrijden mis. Afgelopen zomer al aan de rechterkant, daar heb ik veel last van gehad. Ik hoop dat het deze keer meevalt. Het zou zonde zijn als ik er daardoor even uit lig."

Foto: Rob Koppers