NEC verspeelde vrijdagavond tegen Helmond Sport twee dure punten in strijd om het kampioenschap. Frank Sturing had na afloop van het teleurstellende duel geen verklaring voor het zwakke spel van NEC in met name de tweede helft.

"We begonnen slecht in de eerste tien minuten. Toen we eenmaal scoorden, hadden ze niks meer te vertellen. In de tweede helft zijn we eigenlijk niet in de problemen gekomen, maar ze scoren met hun enige kans van de wedstrijd. Daarna kregen we nog veel kansen, maar dan mist die scherpte om die laatste pass te geven en gaan we de verkeerde keuzes maken."

In die eerste tien minuten gaf Sturing Helmond Sport bijna een doelpunt cadeau, toen hij over de bal heen maaide. "Ik wou de bal wegwerken maar ik schatte hem verkeerd in. Op dat moment na heb ik een prima wedstrijd gespeeld. We hebben nauwelijks iets weggegeven, maar zij hebben aan één kans genoeg. Ik denk dat wij goed verdedigd hebben, maar we stonden bij de tegengoal niet goed."

Bij een 1-1 stand en een tegenstander die zich terugtrekt op het scorebord is Sturing niet iemand om zich op te offeren voor een extra spits. "Nee, zo gaat dat niet. We gingen wel met drie verdedigers spelen en Heinloth ging wat aanvallender spelen. Ik ben wel van alles-of-nietsvoetbal, Golla en ik gingen af en toe wel naar voren, maar het heeft niet mogen helpen."

Sturing kan niet zeggen hoe het komt dat NEC in de tweede helft zo futloos oogde. "Ik heb er geen verklaring voor. We misten de scherpte en die hebben we ook nodig tegen de nummer negentien. Het mag ons gewoon niet gebeuren. Dit is helemaal niet nodig om hier gelijk te spelen. We moeten het niet zo spannend maken en gewoon winnen. Ik heb er echt geen verklaring voor."

Dinsdagavond wacht PEC Zwolle in de KNVB-beker, een team dat indruk maakt in de Eredivisie. Daar moet NEC nog naartoe werken. "We hebben ons nog niet echt voorbereid op PEC. Het is echt een goede ploeg, dus het zal moeilijk worden. Maar we kunnen zo wel meten waar we staan."