Frank Sturing verlengde deze week zijn contract met t/m 2020 en maakte vrijdagavond op bezoek bij RKC Waalwijk (0-2) ook nog eens zijn eerste treffer in Nijmeegse dienst.

"Dit was echt een topweek voor mij. Moet ik dan trakteren? Volgens mij heb ik wel een traktatie verdiend", zegt Sturing met een knipoog. "De spitsen scoren niet, dus dan moet ik het maar doen. We kregen veel kansen maar de bal wilde er niet in. We hebben al laten zien dat corners een gevaarlijk wapen is van ons. Ook vandaag scoren we er twee keer uit. Dat doen we goed."

De laatste uitoverwinning dateerde alweer uit het vorige kalenderjaar. "Dat is extra mooi. We wisten natuurlijk dat er wat meer druk op zat na vier uitnederlagen op rij. Het wordt toch wel een dingetje, hoe graag je dat ook wil vermijden. Je wilt de focus leggen op de normale zaken, maar je weet dat er na vier nederlagen wat extra druk op staat", vertelt de centrumverdediger tegenover FOX Sports.

Lees ook de reactie van Mart Dijstra: "De kwaliteit kan niet zomaar weg zijn"

"De eerste twintig minuten waren niet goed. In de eerste vijf minuten hebben we slechts twee keer de bal naar de juiste kleur weten te spelen. We kregen geen grip op hun centrum. Je zag dat wanneer we dat wél kregen, zij gedwongen werden de lange bal te spelen en we naar mate de wedstrijd vorderden dominanter werden."

Lag het aan de trainer dat de eerste vier wedstrijden verloren gingen? "Af en toe is het wel lastig, even wennen, we waren heel andere dingen gewend. Maar we communiceren veel en goed met de trainers, wat zij ook naar ons doen. Je ziet dat we een stapje terug gedaan hebben. We houden het wat rustiger, spelen compacter. Hij heeft hele goede ideeën over voetbal en dat vinden we interessant. We pakken het steeds beter op", besluit een goedlachse Sturing.

Foto: Rob Koppers