Frank Sturing begon vrijdag weer eens in de basis bij NEC, maar de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven zat er voor hem al na een helft op. Aan de enige treffer van de avond ging een fout van de verdediger/middenvelder vooraf.

Het begon bij Anass Achahbar, die een grote kans miste. Keeper Ruud Swinkels verwerkte de bal tot corner, maar scheidsrechter Clay Ruperti gaf een doeltrap. Vervolgens verspeelde Sturing de bal en scoorde Eindhoven. "Het was duidelijk een corner, maar wij moeten reageren en daar niet mee bezig zijn. Ik weet ook niet of het daardoor kwam. Ik mag de bal daar niet verliezen. Het was een klotegoal."

Trainer Jack de Gier koos tegen Eindhoven voor het middenveld uit de bekerwedstrijd tegen Excelsior met Sturing, Mart Dijkstra en Tom Overtoom. "Ik was wel blij dat ik weer in de basis stond, al was het op het middenveld. Tegen Excelsior heb ik laten zien dat ik daar ook kan spelen. Ik had er alle vertrouwen in dat het weer zou lukken. Dan is het zonde dat je als team niet je niveau haalt, ikzelf ook niet. We moeten in de spiegel kijken."

Na rust bleef Sturing achter in de kleedkamer en kwam Brahim Darri in het veld. "Ik begrijp wel dat de trainer het anders wilde zien. Het liep niet echt, we wilden meer druk naar voren. Dan is het logisch dat je aanvallend wisselt. Tegen Excelsior stond het goed, maar vandaag kwamen we er op het middenveld niet aan. De ruimtes werden te groot. Na rust moesten we iets forceren. Ik heb binnen op tv gekeken, hopend op een snelle 1-1. Het ontbrak er gewoon aan."

In de tweede helft leek het er richting het einde niet meer in te zitten voor NEC. "Tegen Almere had ik dat idee ook. In de eerste fase van de competitie was het juist onze kracht dat we terug konden komen van een achterstand, maar dat zat er vandaag ook niet in. Ik hoopte dat we alsnog zouden winnen. Ik had er geen invloed meer op. Nu baal ik ervan dat ik ben gewisseld en mijn niveau niet heb gehaald."

Foto: Rob Koppers