NEC speelde zondagmiddag weer eens zoals we dat willen zien. Strijd en passie, inclusief goed voetbal. Hoewel de ploeg van Hyballa knullig op achterstand kwam, wist het dat om te zetten in drie dik verdiende punten. Von Haacke, Heinloth en Golla troffen doel namens NEC, waar Armenteros een strafschop benutte namens Heracles.

NEC trad wederom aan in een 5-3-2 formatie. Messaoud verving Kadioglu en Groeneveld nam de plek van Mayi in. Voor Groeneveld was dit zijn basisdebuut. NEC startte goed en kreeg meteen grote kansen. Rayhi schoot de bal na een knappe combinatie naast, terwijl Groeneveld een minuut later zijn inzet van dichtbij gekeerd zag worden door Castro. Na een kwartier spelen haalde Fomitschow Kuwas naar de grond, waarop Van Boekel besloot de bal op de stip te leggen. Armenteros benutte, nadat zijn eerste poging werd afgekeurd, zijn tweede poging feilloos.

NEC incasseerde dus, waar het probeerde om vroeg op voorsprong te komen. De ploeg van Peter Hyballa had moeite de rug te rechten, maar dat lukte wel. Groeneveld zag wederom een inzet maar net voorlangs gaan. Na 25 minuten klonk er gejuich vanaf de tribune, toen Fomitschow door Hyballa naar de kant werd gehaald. Pijnlijk voor de Duitser, die verantwoordelijk was voor de tegentreffer. In de 27e minuut tilde NEC de stand meer dan terecht weer gelijk. Een goede actie van Heinloth werd tot goal gepromoveerd door Julian von Haacke. NEC nam het initiatief weer over en was dreigend, terwijl het achterin niks weggaf. Na dik een half uur bracht Michael Heinloth de stand met een prachtige knal op 2-1, in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair. NEC liet Heracles het spel maken. Een corner van Brandley Kuwas belandde op de lat. Arnaut Groeneveld speelde een prima wedstrijd, hij werd vervangen door Kadioglu na dik een uur spelen. Het was de avond van de verdedigers. Een vrije trap van Julian von Haacke werd via de binnenkant van de paal achter Castro gekopt door Wojciech Golla, zo werd het 3-1. De 5-3-2 opstelling is natuurlijk uitstekend om de voorsprong te verdedigen, en dat lukte NEC dan ook prima.

Zo won NEC na vijf nederlagen op rij eindelijk weer een wedstrijd. Achterin stond het goed, Heracles kreeg geen enkele kans, op de strafschop na. Het spel oogde goed, mede door de uitstekend spelende Von Haacke en Heinloth. Het gat met de degradatiezone bedraagt nu acht punten. Volgende week gaat NEC naar Den Haag, zonder Fomitschow, die door zijn vijfde gele kaart de wedstrijd aan zich voorbij moet laten gaan.

Wedstrijdstatistieken
Opstelling NEC: Delle; Heinloth, Buwalda, Dumic, Golla, Fomitschow (’25 Burnet); Breinburg, Von Haacke (’86 Bikel), Messaoud; Rayhi, Groeneveld (’65 Kadioglu)

Opstelling Heracles: Castro; Droste (’46 Pröpper), Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns (’72 Niemeijer), Pelupessy, Kuwas; Darri, Armenteros, Peterson (’77 Navratil)

Geel:
Fomitschow
Gosens, Kuwas

Scoreverloop:
’16 Armenteros (pen.) 0-1
’27 Von Haacke (Heinloth) 1-1
’33 Heinloth (afstandsschot) 2-1
’70 Golla (Von Haacke) 3-1

Reacties
Hyballa opgelucht na driepunter
Gedreven Groeneveld tevreden over zijn spel
Niets dan lof voor spel NEC

Foto: Rob Koppers