NEC heeft zaterdagavond verdiend een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen PSV. In het Goffertstadion werd het 1-1. Na tien minuten spelen openden de Eindhovenaren de score via Zanka. In de slotfase scoorde Victor Pálsson de gelijkmaker door de bal op prachtige wijze in de verre hoek achter doelman Waterman te schieten.
Vorige week leverde NEC een ware wanprestatie door met 2-0 te verliezen met RKC. De uitslag was misschien niet zo slecht, maar de manier waarop RKC won, was voor veel NEC-supporters tenenkrommend. Voor PSV verliep het weekend een stuk beter. De ploeg van Dick Advocaat zegevierde in de topper tegen FC Twente, waarin het met maar liefst 3-0 won. Bij NEC startte opvallend genoeg vaste doelman Gabor Babos niet, hij viel in de warming-up uit met een blessure. Zijn plaats werd ingenomen door Khalid Sinouh, die een seizoen geleden nog voor PSV keepte.

De thuisploeg werd na enkele minuten voor het eerst dreigend via een vrije trap. De bal, getrapt door Sören Rieks, werd via twee NEC-hoofden doorgekopt naar Wilfred Bouma, die de bal bijna in zijn eigen doel kopte. Een minuut later waren het echter de Eindhovenaren die de score openden. Uit een corner kopte Mathias ‘Zanka’ Jörgensen raak: 0-1. Dit betekende dus een vroege achterstand voor de ploeg van Alex Pastoor,. Na ruim een kwartier spelen kwam Kevin Conboy aanzetten vanaf de linkervleugel en gaf de bal laag voor aan Platje, maar de spits schoot de bal over het doel van Waterman.
Hoewel NEC goed druk zette op de spelers van PSV, leverde dit nog niet veel op. PSV werd gevaarlijk via Narsingh, die alleen op Sinouh af kon. Hij schoot de bal echter ver naast. Een afstandschot van Wijnaldum werd door de NEC-doelman fraai weggebokst. In de laatste vijf minuten van de eerste helft werd PSV dreigender en zakte NEC juist meer in. Voor het einde van de eerste helft kreeg Leroy George de grootste kans op de gelijkmaker. De bal viel voor zijn voeten en de vleugelspeler stond maar ongeveer vijf meter voor de goal, maar toch kon Waterman zijn schot op een fraaie wijze keren. Met een 0-1 stand gingen beiden ploegen rusten.
Na de rust kwam NEC beter uit de startblokken. Jeremain Lens kwam er eenmaal gevaarlijk uit voor PSV, nadat hij Michel Breuer op snelheid aftroefde. Zijn schot belandde echter in de tribune achter de goal van Sinouh. Via een vrije trap aan de zijkant, die werd geschoten door Rieks, kopte Ryan Koolwijk de bal vlak naast het doel. Het niveau van de tweede helft was duidelijk minder dan die van de eerste. Beide ploegen zochten naar gaten in de verdediging, die maar niet werden gevonden.

Tien minuten voor tijd maakte NEC op spectaculaire wijze de gelijkmaker. Victor Pálsson kapte eerst een tegenstander uit, waarna hij de bal op een prachtige wijze in de verre hoek schoot. Doelman Waterman was aan de grond genageld: 1-1. Met nog enkele minuten te spelen en met het publiek als twaalde man, ging NEC ook nog op zoek naar de winnende goal. Nadat Ten Voorde de bal verspeelde en kon PSV counteren via Lens. Zijn schot werd echter gepareerd door Sinouh, die een prima wedstrijd keepte. Met een verdiende gelijkmaker eindigde de wedstrijd in 1-1.
Volgende week gaat NEC op bezoek bij ADO Den Haag. De wedstrijd in het Kyocera Stadion begint om 19:45 uur.
Wedstrijdverloop:
10’ 0-1: Zanka.
80’ 1-1: Pálsson.
Opstellingen:
NEC: Sinouh; Will, Van Eijden (73’ Stutter), Breuer, Conboy; Van der Velden (85’ Ten Voorde), Koolwijk, Pálsson; George (65’ Foor), Platje, Rieks.
PSV: Waterman; Hutchinson, Zanka, Derijck, Bouma; Van Bommel, Wijnaldum, Strootman; Narsingh, Matavz, Lens.