Wilco van Schaik heeft er een flinke uitdaging bij gekregen nu hij op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor voor NEC. De algemeen directeur verwacht na het faillissement van EnergieFlex echter op korte termijn goed nieuws over de opvolging.

Op de clubsite laat Van Schaik weten: "Met een duidelijke visie en plan hadden we een route uitgestippeld om EnergieFlex een herkenbaar gezicht te geven in de regio, maar vooral om van betekenis te zijn voor de kansarme inwoners in onze stad. De eerste resultaten zijn ook al geboekt. We waren ongelooflijk trots op het partnership, met name de sociaal-maatschappelijke visie die naadloos aansloot op onze maatschappelijke ambities. Middels dit hoofdsponsorschap konden we blijven voetballen met ambities."

"We hebben de afgelopen dagen niet stilgezeten. Voor de Mantelzorgdag en de Kerstpakketten-actie zijn direct partners opgestaan om ons een helpende hand toe te reiken, waardoor deze twee bijzondere acties toch doorgang kunnen vinden. Ook hebben we ons  direct strijdbaar getoond om een nieuwe hoofdsponsor te vinden die op ons balkenshirt wil prijken. Vele mensen rondom de club zijn opgestaan om ons te helpen en contacten aan te reiken."

"NEC betekent echt wat in deze regio merk je op dit soort momenten. Dat maakte zoveel energie los bij ons commerciële team dat we 24/7 aan de slag zijn gegaan. Wij willen opnieuw een hoofdsponsor waar we het verschil mee kunnen maken op het veld en in onze prachtige stad en omgeving. Morgenmiddag verwachten we met goed nieuws naar buiten te kunnen treden, want zoals het er nu naar uit ziet hebben we niet voor niets met z’n allen zo hard gewerkt."

Foto: Rob Koppers