NEC heeft zondagmiddag de vierde nederlaag op rij geleden. In Eindhoven zegevierde PSV met 4-2. De score werd al vroeg geopend door Daan Bovenberg, die de bal ongelukkig in het eigen doel kopte. Enkele minuten voor rust verdubbelde Ola Toivonen de score. NEC kwam na rust op gelijke hoogte via Van der Velden en Amieux, maar PSV wist de winst alsnog naar zich toe te slepen. Al snel maakte Lens er 3-2 van en in blessuretijd scoorde Locadia de beslissende vierde Eindhovense goal.
Al na negen minuten kwam PSV op een voorsprong. De ploeg uit Eindhoven was op zoek naar een totaal aantal doelpunten van 100 en dat leek ook direct te gaan lukken. Een lange inworp van Jetro Willems werd vrij ongelukkig in de lange hoek gekopt door Daan Bovenberg. PSV had ook na de voorsprong een veldoverwicht en bleef het meeste balbezit houden. Na ongeveer 25 minuten werd NEC wat gevaarlijker via een vrije trap van Van Eijden en een goede kans voor Foor. De vrije trap was echter een makkelijke prooi voor doelman Waterman en Foor schoot de bal enkele meters over. Na ruim een uur spelen kon Foor door na een goede steekpass van Koolwijk. Het lukte de middenvelder echter niet om de kans goed uit te spelen; zijn schot belandde in de handen van Waterman. 
Ondanks het veldoverwicht kreeg PSV nog niet veel kansen. Toch lukte het de ploeg van Advocaat even later om het totaal aantal doelpunten op 100 te brengen en de score te verdubbelen. Een lange ingooi die werd weggekopt, bracht Van Bommel de bal opnieuw in het spel. Toivonen kreeg de bal voor zijn voeten en stond vlak voor de goal, waardoor hij er gemakkelijk 2-0 van kon maken. Vlak voor rust werd het nog bijna 3-0 voor de Eindhovenaren. Een goede combinatie tussen Lens en Strootman zorgde ervoor dat de middenvelder een schot kon lossen op Babos, maar de Hongaarse goalie stompte de bal goed weg. Zo gingen beide ploegen rusten bij een 2-0 stand in het voordeel van PSV.
Na de thee startte NEC vrij goed en de ploeg creëerde zelfs enkele kansen. PSV kreeg een grote kans via Lens. Mertens ging binnendoor en legde de bal af op Lens, maar de aanvaller schoot de bal naast.  In de 65e minuut volgde dan toch de aansluitingstreffer van de Nijmegenaren. Door een lange pass van Conboy kon Van der Velden door op Waterman. De middenvelder nam de bal uitstekend aan en maakte zijn kans koel af: 2-1. Enkele minuten later hield Babos NEC nog op de been. Een hard afstandschot van Toivonen werd door de Hongaar knap weggebokst. NEC liet ook direct zien nog altijd strijdbaar te zijn. De tweede helft van de Nijmeegse equipe was beduidend beter dan de eerste. Een voorzet vanaf de rechterflank werd doorgekopt door Marcelo en uit het niets kwam de bal voor de voeten van Amieux. De Fransman aarzelde niet en schoot de bal snoeihard over de grond in de rechterhoek: 2-2.
Lang kon NEC niet genieten van de gelijke stand, want twee minuten later nam PSV opnieuw de leiding. Een hard schot van Van Bommel werd nog gekeerd door Babos, maar bij de rebound van Willems zat de NEC-doelman even volledig mis, waardoor Lens het net op simpele wijze wist te vinden: 3-2. Trainer Alex Pastoor wilde alsnog voor een punt gaan en bracht aanvaller George en Platje in voor de verdedigers Conboy en Van Eijden. Dit zorgde ervoor dat er in de Nijmeegse defensie gaten ontstonden, maar dat risico werd door Pastoor genomen. Toch ging het in blessuretijd alsnog mis. Door blessures bij beide ploegen werd de extra tijd verlengd tot zeven minuten. Het uitverdedigen bij Will mislukte, waardoor Mertens de bal over kon nemen. Hij legde de bal af aan de compleet vrijstaande Locadia, die er 4-2 van maakte en zo de wedstrijd besliste.
Volgende week speelt NEC de laatste wedstrijd van het seizoen. RKC Waalwijk komt dan op bezoek in de Goffert. De gehele speelronde wordt gespeeld op zondag om 14:30 uur.
Wedstrijdverloop
9’ 1-0: Bovenberg (e.d.)
38’ 2-0: Toivonen.
65’ 2-1: Van der Velden.
76’ 2-2: Amieux.
78’ 3-2: Lens.
90+’ 4-2: Locadia.
Opstelling PSV: Waterman; Hutchinson, Marcelo, Bouma (86’ Derijck), Willems; Van Bommel, Toivonen (77’ Wijnaldum), Strootman; Lens, Matavz (68’ Locadia), Mertens.
Opstelling NEC: Babos; Bovenberg (73’ Will), Van Eijden (81’ George), Cmovs, Conboy (85’ Platje); Pálsson, Van der Velden, Koolwijk; Foor, Falkenburg, Amieux.