NEC heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. De ploeg van Gudelj kwam al in de vierde minuut op voorsprong dankzij Rydell Poepon. Vlak voor rust kwam NEC op gelijke hoogte door een verrassend zondagsschot van Victor Pálsson. Beide ploegen kregen in de tweede helft kansen op de winnende treffer, maar het lukte de teams niet om daadwerkelijk te scoren.
Trainer Anton Janssen zag zijn nieuwe ploeg ongewijzigd starten aan de wedstrijd. Al binnen vier minuten zag de oefenmeester het al mis gaan. Danny Verbeek kon aan een vrije doortocht beginnen en legde de bal op tijd af aan de compleet vrijstaande Sarpong. De lage voorzet van de vleugelaanvaller trefde de voet van Rydell Poepon, die met een simpel tikje een vroege voorsprong voor NAC veilig stelde. De afwachtende start van NEC was een teken voor NAC om meer naar voren te voetballen. De Nijmegenaren speelden met veel mensen op de eigen helft en lieten NAC het spel maken. Pas na ongeveer tien minuten spelen begon NEC zich langzaam te herpakken. De enige keren dat de Nijmeegse ploeg ‘gevaarlijk’ wist te worden, was via twee hoekschoppen die in de handen van Ten Rouwelaar eindigden.
Even later werd NEC opnieuw gevaarlijk uit een corner. Spits Michael Higdon kopte de bal echter een meter voorlangs. NAC was in ieder geval een stuk feller dan de tegenstander uit Nijmegen. Vlak voor rust verdubbelde Poepon bijna de score. Zijn inzet op een vrije trap werd echter geblokkeert door Palsson. In de daarop volgende corner werd het weer bijna 2-0 uit een scrimmage, maar geen enkele NAC-speler was in staat om de bal in het doel te krijgen. Tegen de verhouding in kwam NEC toch nog op gelijke hoogte. Foor kwam opstomen vanaf de rechterflank en legde de bal af aan Pálsson, die ‘gewoon’ besloot om te schieten. Zijn krullende schot kwam echter als een verrassing voor doelman Ten Rouwelaar, waardoor de bal zomaar in het doel van NAC vloog: 1-1.
De ploeg van Gudelj kwam fris uit de kleedkamer en begon fel aan de tweede helft. Ze werden gevaarlijk uit enkele corners en na ongeveer tien minuten leek Poepon NAC opnieuw op voorsprong te zetten. De inzet van de spits werd echter knap met de voet gekeerd door Johnsson. Ook aan de andere kant kreeg NEC een uitgelezen kans om op voorsprong te komen via Foor, maar het schot van de middenvelder was te zwak, waardoor Ten Rouwelaar redding kon brengen. De momenten dat NEC na rust gevaarlijk werd, waren schaars. 
Een kwartier voor tijd kreeg Michael Higdon na een pass van Foor zijn eerste echte kans van de wedstrijd. De spits kwam echter met een teleurstellend zwak schot, recht in de handen van Ten Rouwelaar. Even later kreeg Stutter uit het niets eenzelfde mogelijkheid, maar ook de Duitser faalde grandioos. Met nog enkele minuten op de klok moesten beide ploegen haast maken om nog een winnende treffer uit het vuur te slepen. Beide partijen kregen verschillende kansen op de 2-1, waaronder opnieuw Stutter, die zijn voet niet tegen een voorzet van Hemlein aan kreeg. Uiteindelijk lukte het beide teams niet om te scoren, waardoor er werd afgefloten bij een 1-1 stand.
Volgende week is er wegens interlandvoetbal geen speelronde in de Eredivisie. Op dinsdag 3 september zal NEC om 18:30 uur een oefenduel spelen tegen SSS ’18. Op 15 september komt Feyenoord op bezoek in de Goffert. Die wedstrijd begint om 12:30 uur.
Wedstrijdverloop
4’ 1-0: Poepon.
43’ 1-1: Pálsson.
Opstellingen
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Swerts, Drost, Kwakman, Bodor; Sarpong, Suk, Gilissen, Lurling; Poepon (87’ Schalk), Verbeek (80’ Hooi).
NEC: Johnsson; Cmovs, Van Eijden, Haitz, Conboy; Pálsson, Foor, Stutter; Hemlein, Higdon, Rieks.