De 28e speelronde van de Eredivisie verliep voor NEC prima. Alleen de last-minute zege van Go Ahead Eagles op bezoek bij PEC Zwolle was jammer, maar doordat de Nijmeegse ploeg zelf SC Cambuur opzij zette en FC Groningen haar meerdere zag erkennen in landskampioen Ajax nadert NEC de felbegeerde achtste plaats tot op één punt. 

De Nijmegenaren hebben van de vier grootste kanshebbers wel het moeilijkste vooruitzicht. De ploeg treft namelijk nog viér clubs uit de top zeven: FC Twente (T), Ajax (T), FC Utrecht (U) en PSV (U). Ook komt er nog een rechtstreeks gevecht met een van de kanshebbers van plek 8: Go Ahead Eagles. In de laatste speelronde komt Fortuna Sittard, dat dan hoogstwaarschijnlijk nog moet knokken voor haar plekje in de Eredivisie, op bezoek. 

Als we het programma van de concurrenten erbij pakken, springt het programma van FC Groningen er wel uit. Zij spelen vijf van hun zes resterende wedstrijden tegen een ploeg uit het rechterrijtje. Hieronder valt de derby, uit tegen SC Heerenveen. Ook treft de ploeg van Danny Buijs in de laatste speelronde SC Cambuur. 

Datzelfde Cambuur hoeft de komende twee speelronden nergens op te rekenen met wedstrijden tegen Vitesse en PSV, maar ontvangt daarna twee degradatiekandidaten in Leeuwarden. Tussendoor spelen ook zij de derby tegen SC Heerenveen. Go Ahead Eagles speelt op haar beurt ook nog twee keer tegen een degradatiekandidaat, maar krijgt bijvoorbeeld Feyenoord nog op bezoek. 

Bekijk hieronder de huidige ranglijst en het resterende programma (druk op pijltje rechts) van de grootste kanshebbers van plek acht. 

Foto’s: Orange Pictures