Jurgen Streppel, trainer van Roda JC, vond dat zijn ploeg gisteren gelijkwaardig was aan NEC. De Nijmegenaren waren vanaf minuut 1 heer en meester en gaven vrijwel niets weg, maar toch zag trainer Jurgen Streppel een gelijkopgaande wedstrijd. “Het was het vandaag allemaal nét niet”, vertelde hij na afloop aan Z-NWS.

“We begonnen dan wel slordig, maar dat had denk ik te maken met de spanning. Of met het publiek dat er zat. Maar ja, ze hebben drie kansen gehad”, benadrukt Streppel. “Vier misschien, met die laatste bal op de lat. Maar ja, toen was het toch al gespeeld. Wij hebben ook onze kansen gehad. Het is zwaar geflatteerd.” Toen ESPN-presentator Van Gangelen vroeg wat Streppel van de 1-0 van Bart van Rooij vond, reageerde hij ook wat zuur. “Hm, ik denk niet dat zo’n bal erin mag vanuit die hoek.”

Uiteindelijk gaf hij de complimenten wel aan NEC. “Er staat uiteindelijk 3-0, dus dan hebben ze het gewoon goed gedaan. In die 4-5-1 of 3-5-2, hoe je het ook wil noemen, met Janga en Okita voorop, is het gewoon moeilijk om er doorheen te komen.” Streppel kon ook genieten van het aanwezige publiek. “Geweldig. Daar doe je het uiteindelijk voor. Nu hebben die mensen hier feest, en dat verdienen ze ook. Ze stonden 90 minuten achter hun ploeg. Dat was nu heel vervelend voor ons, maar uiteindelijk is dit wel waar je het voor doet”, besluit Streppel teleurgesteld.