Er was donderdag een opvallende toeschouwer aanwezig bij de training van NEC: Jurgen Streppel. De vijftigjarige trainer zit zonder club na een ontslag in Abu Dhabi vorig jaar oktober. Waarom hij precies naar de training in Nijmegen kwam, is niet bekend.

"Jurgen is een goede bekende van Adrie", gaf trainer François Gesthuizen aan tegen De Gelderlander. "Vorige week gaf hij volgens mij al aan dat hij een keer langs wilde komen en ik hoorde van Adrie dat dat vandaag zou zijn. Ik heb hem de hand geschud, maar verder nog niet gezien. Wel leuk, ik heb zelf nog een jaar bij hem stage gelopen bij Willem II in het kader van de trainerscursus."

Het is opmerkelijk dat Streppel op eigen verzoek naar NEC komt kijken. De oefenmeester was vorige zomer nog kandidaat om trainer te worden in Nijmegen, maar koos uiteindelijk voor een avontuur in het midden-oosten. "Er werden wel wat namen genoemd, ja. Voor jullie is dat vast interessant. Ik weet niet hoe hij er zelf in staat, maar het is vooral leuk om hem even te zien."

Foto: Rob Koppers