Ondanks dat NEC met 1-0 verloor van FC Utrecht was het voor één iemand toch een avond om nooit meer te vergeten. Ibrahim Cissoko zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie van de ploeg van Rogier Meijer en mocht zelfs gelijk zijn debuut maken. “Die laatste tien minuten waren leven of dood.”

“Ja ik ben zeker heel blij. Hier heb ik hard voor gewerkt”, straalt de jongeling van oor tot oor. “Het resultaat is niet wat we wilden maar ik ben blij met mijn debuut. Gisteravond kreeg ik een berichtje van iemand van de jeugdopleiding dat ik bij de selectie zou zitten. Toen heb ik gelijk de familie en vrienden opgebeld. Een paar zaten er in het stadion en de rest heeft het op de televisie gekeken. Ik kon niet geloven dacht ik in mocht vallen. Toen ik het veld in kwam was ik superblij en ook een beetje gespannen, maar eigenlijk verdween dat al snel.”

Balen om resultaat

Het resultaat van zijn debuutwedstrijd had hij natuurlijk liever anders gezien. “Het bleef erg lang gelijk. Na hun doelpunt krijgen we nog een paar mogelijkheden. Okita schiet voorlangs en met zijn kopbal aan het eind was hij natuurlijk ook dichtbij. Het is jammer dat die bal er dan niet ingaat. Toen ik erin kwam was het nog ongeveer tien minuten te gaan. Dan is het leven of dood en proberen die gelijkmaker te forceren. Helaas is dat niet gelukt en dat is erg jammer.”

Deze tien minuten smaken naar meer voor de aanvaller. “Ik weet nog niet of ik volgende week weer bij de selectie zit. Morgen moet ik meedoen met de onder 21 denk ik. Daarna zien we wel weer. We hebben veel blessures dus het zou zomaar kunnen dat ik erbij zit de volgende wedstrijd”, is Cissoko hoopvol.

Foto: Orange Pictures