Op transfergebied is het de afgelopen dagen opvallend rustig bij NEC. Het team bereidt zich voor op de competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven van vrijdag, terwijl technisch directeur Remco Oversier de dag ervoor zomaar een hoop telefoontjes kan krijgen. Wie zouden nog kunnen vertrekken in Nijmegen?

Joris Delle
De Franse doelman is de afgelopen weken zijn rugnummer 1 én zijn basisplaats kwijtgeraakt bij NEC nadat hij aangaf dat hij graag wil vertrekken. Joshua Smits is de eerste keus onder de lat en met Maarten Paes en Marco van Duin achter de hand zou er in Nijmegen niet worden getreurd van een vertrek van Delle.

Wojciech Golla
Golla leek een van de eerste spelers die na de degradatie zou vertrekken, maar de Poolse centrumverdediger speelt nog steeds voor NEC. Hij is zelfs basisspeler onder trainer Adrie Bogers. In de zomer leek er interesse uit zijn thuisland, maar van een transfer kwam het niet. Golla’s contract loopt nog een jaar door.

Gregor Breinburg
Bijna, bijna, bijna. Die woorden staan waarschijnlijk op een tegeltje in huize-Breinburg. De middenvelder zag al een aantal keer een mooie transfer aan zijn neus voorbij gaan, met als toppunt een stap naar LA Galaxy in de winterstop van vorig seizoen. Deze zomer was hij bijna naar Israël vertrokken, maar uit die deal trok hij zelf de stekker. Komt er nog een club voor de ex-aanvoerder of gaat Breinburg zijn laatste jaar in bij NEC om vervolgens transfervrij te vertrekken?

Ferdi Kadioglu
Sommige fans van Vitesse waren er de hele zomer mee geobsedeerd: wanneer komt Kadioglu naar Arnhem? Nou, waarschijnlijk helemaal niet. Althans, niet in deze transferperiode. Het talent gaf tig keer aan het liefst op het hoogste niveau te willen spelen, maar het bleef rustig voor hem. De biedingen van Vitesse werden door een bijna bulderend lachende Oversier afgewezen.

Foto: Rob Koppers