NEC heeft vrijdagavond gelijkgespeeld in het eigen Goffertstadion. De ploeg van trainer Alex Pastoor was een stuk sterker dan tegenstander ADO Den Haag, maar toch eindigde de wedstrijd in een gelijke stand: 1-1. Na rust opende Leroy George de score voor NEC via een vrije trap. Tien minuten later scoorde Mike van Duinen de 1-1. Dit betekent dat NEC weer niet weet te winnen in eigen huis.

Vorige week verloor NEC met 5-1 van Feyenoord in de competitie. De ploeg van Pastoor maakte een zwakke indruk en vooral het creëren van kansen was een moeilijk verhaal. Tegenstander ADO speelde in een doelpuntrijk duel gelijk tegen Heracles. In Almelo werd het maar liefst 3-3. Evander Sno wordt nog nader onderzocht naar aanleiding van zijn hartproblemen. Hij werd vrijdagavond vervangen door Geert Arend Roorda. Aan ADO-zijde speelde Kevin Visser in plaats van de geschorste Danny Holla.

In de eerste tien minuten viel er nog weinig te beleven. Beide teams probeerden aan te vallen, maar grote kansen bleven nog uit. Opnieuw wekte de slordige passing irritatie bij het publiek. Aan de andere kant kon er wel ruimschoots worden gelachen om enkele fouten aan Haagse zijde. Na een half uur gespeeld te hebben kreeg NEC meer grip op de wedstrijd. Het merendeel van het balbezit was voor de Nijmegenaren.

 
Een goede kans voor NEC kwam er na een pass van Kevin Conboy op Sören Rieks, die de bal aflegde op Leroy George, maar het schot van de aanvaller werd geblokt. George bleef voor dreiging zorgen met twee schoten op doel, maar dit leverde niks op. Al met al een niet zo boeiende eerste helft. Een klein fluitconcert na het fluitsignaal van scheidsrechter Ed Janssen duidde dit ook aan. Beide teams gingen rusten met een 0-0 stand op het scorebord.

De tegenvallende Geert Arend Roorda werd na rust vervangen door de IJslander Victor Pálsson. Leroy George, die al goed presteerde in de eerste helft, opende vlak na rust de score. Een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied werd door de aanvaller prachtig in de hoek gekruld. Tien minuten later werd het op knullige wijze gelijk. Na een misverstand tussen de verdediging en doelman Babos kon Mike van Duinen de bal over Babos heen krijgen. De bal rolde langzaam over de lijn; ondanks protesten van NEC werd het doelpunt toegekend: 1-1.

Invaller Rick ten Voorde kreeg op aangeven van George een grote kans. De aanvaller week echter tever uit naar de zijkant en schoot de bal rakelings voorlangs. ADO kwam steeds minder aan voetballen toe en speelde vooral op de counter. Hoewel NEC meer balbezit had, was het aantal kansen maar gering. Scheidsrechter Janssen moest het bij zowel het publiek als de spelers van NEC ontgelden vanwege zijn beslissingen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 stand.

Over twee weken mag NEC afreizen naar Alkmaar. Na een week van interlandvoetbal is AZ de tegenstander.
 
Wedstrijdverloop:
47’ 1-0: George.
58’ 1-1: Van Duinen.

Opstellingen:
NEC: Babos; Breuer, Van Eijden, Cmovs, Conboy; Koolwijk, Foor (84’ Van der Velden), Roorda (46’ Pálsson); George, Platje (65’ Ten Voorde), Rieks.

ADO Den Haag: Zwinkels; Omeruo, Beugelsdijk, Wormgoor, Meijers; Jansen (84’ Vicento), Visser (78’ Malone), Toornstra; Chery, Poepon, Van Duinen.