NEC heeft dinsdag voor de tweede keer op rij gewonnen in de Eerste Divisie. Op bezoek bij FC Volendam scoorden Elayis Tavsan en Rangelo Janga: 1-3. Vooral in de eerste helft maakte de ploeg van trainer Rogier Meijer een goede indruk.

Met waarschijnlijk het jongste NEC-team ooit (gemiddeld 21,9 jaar) op het veld trapten beide teams af. FC Volendam begon feller en beter aan de wedstrijd met een paar gevaarlijke momentjes voor de goal. Niet veel later werd NEC wakker. De Nijmegenaren creëerden hun eerste kans in de negende minuut. Joep van der Sluijs schoot van dichtbij hard op de lat. Niet veel later kreeg Elayis Tavsan twee grote kansen. Hij stuitte tweemaal op de keeper van FC Volendam. Na een reeks kansjes voor de Volendammers maakte NEC de 0-1. Tavsan werkte de bal achter de keeper nadat het via een goed lopende aanval de bal via Janga en een Volendam-verdediger voor zijn voeten kreeg. Niet lang daarna was NEC weer trefzeker. Janga maakte zijn eerste NEC goal. Het was de eerste keer dat Janga een bruikbare voorzet kreeg en hij kopte hem goed binnen op aangeven van Souffian El Karouani. NEC had het spel onder controle en speelde rustig en beheerst. Dat zorgde ervoor dat FC Volendam bijna geen gevaar kon maken. Het zorgde voor een 0-2 ruststand.

Wedstrijdverloop
23′ 0-1: Tavsan.
27′ 0-2: Janga.
90′ 1-2: Kaars.
90′ 1-3: Janga.
 
Opstelling NEC: Alblas; Van Rooij, Odenthal, van Eijden, El Karouani; Tavsan (78’ Sellouf), Proper (63’ van Ottele), Bruijn, Van der Sluijs (78’ Fase); Janga, Romeny (Beekman 58’)
 
Opstelling FC Volendam, Bakker; Murkin, Eerdhuizen (El Kadiri 46’), Tol, Plat (84’ Johnson); Antonucci (68’ Ben Sallam), Plat, Vlak; Deul (El Azzouzi 46’), Kaars, Doodeman (75’ Panka).
 
Foto: Orange Pictures