NEC heeft de volgende ronde van de beker weten te bereiken. Door doelpunten van Ole Romeny en Dirk Proper werd er in het mistige Leeuwarden gewonnen van SC Cambuur (1-2).

NEC begon voortvarend aan de wedstrijd. Nadat de bal al bijna via een verdediger van Cambuur het doel in vloog gebeurde dit een minuut later wel. De hoekschop in de tweede minuut van de wedstrijd belandde voor de voeten van Romeny en die schoot de bal, wederom via een been van de Leeuwarders, in het doel. Daarna was het Cambuur dat steeds beter in het spel kwam en NEC dat de counter opzocht.

Cambuur had de bal en daar was alles wel mee gezegd. Daar waar de thuisploeg dus de controle in handen nam was het toch NEC dat de grote kansen kreeg. Romeny kopte een bal net naast na een voorzet van Mikkel Duelund en diezelfde Romeny testte doelman Sonny Stevens met een bal vanuit een moeilijke hoek. Kort voor rust kregen de Nijmegenaren loon na hard werken. Magnus Mattsson dribbelde richting het strafschopgebied van Cambuur toe en gaf een slim balletje op Proper. De jonge middenvelder schoot vanuit de draai met zijn linker de 0-2 tegen de touwen. Zelfs de 0-3 viel nog bijna. Romeny was weer gevaarlijk maar Stevens kon zijn schot redden.

De tweede helft

De thuisploeg werd ook in het begin van de tweede helft niet gevaarlijk maar desondanks wist het wel een doelpunt te maken. Invaller Sam Hendriks kon makkelijk wegdraaien bij Ivan Marquez en zijn schot ging via Cas Odenthal in het doel. Na dat doelpunt veranderde dat spelbeeld niet heel erg. Mattsson kreeg met nog ongeveer een kwartier te gaan de ideale mogelijkheid om het verschil weer op twee doelpunten te brengen na een mooi hakje van invaller Jordy Bruijn, maar het schot van de vleugelaanvaller belandde in het zijnet.

NEC was de eerste helft de betere partij maar daar was in de tweede zeker niet het geval. Cambuur had de controle en drukte dat uit in kansen, echter werden die niet heel gevaarlijk. Danny Vukovic mocht op doel beginnen en werd niet echt getest door de Leeuwarders. Waar de Nijmegenaren de laatste tijd vaak doelpunten tegen krijgen in de laatste fase van de wedstrijd was dit nu gelukkig niet het geval en daardoor bekert NEC door naar de volgende ronde van het KNVB beker toernooi.

Wedstrijdverloop:
2′ 0-1, Ole Romeny
41′ 0-2, Dirk Proper
57′ 1-2, Sam Hendriks
77′ Geel, Ilias Bronkhorst
84′ Geel, Rodrigo Guth
90′ Geel, Alex Bangura
90+1′ Geel, Javier Vet

Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens; Maxim Gullit (46′ Alex Bangura), Erik Schouten (66′ Calvin Max-Intosch), Marco Tol, Doke Schmidt (78′ Johndly van der Meer); Filip Krastev (46′ Sam Hendriks), Mitchel Paulissen, Michael Breij; Tamas Kiss, Tom Boere, Nick Dodeman (66′ Jasper Ter Heide).

Opstelling NEC: Danny Vukovic; Ilias Bronkhorst, Ivan Marquez, Rodrigo Guth, Cas Odenthal, Calvin Verdonk; Dirk Proper, Mikkel Duelund (69′ Jordy Bruijn), Javier Vet; Magnus Mattsson (87′ Elayis Tavsan), Ole Romeny (87′ Ali Akman).

Foto: Orange Pictures