Stefan Mauk (21) werd afgelopen zomer door Futuralis naar Nijmegen gehaald. Het Australische talent kreeg direct nummer 10 en werd beschouwd als groot talent. Nu staat hij aan de rand van de afgrond, aldus Mauk zelf.

Mauk kwam over van Adelaide United, waarmee hij datzelfde jaar nog kampioen werd van het hoogste niveau in Australië. Hij speelde de oefenwedstrijden tegen Zulte Waregem (5-1) en Real Sociedad (0-2) volledig mee en mocht in de openingswedstrijd van het seizoen, in eigen huis tegen PEC Zwolle, in de basis beginnen. NEC speelde een dramatische eerste helft en Mauk werd geslachtofferd. Daarna heeft Mauk geen enkele speelminuut gemaakt in het eerste elftal onder leiding van Peter Hyballa. "De trainer vertelde mij dat ik defensief sterker moest spelen en moest werken aan mijn snelheid."

"Ik heb een aantal opties voor volgend jaar, maar ik ga daar niet op in voor het seizoen is afgelopen." In de winterstop kon Mauk naar de Championship, maar de deal kwam op het laatste moment niet rond. "Ik kon een half jaartje worden uitgeleend en er was een optie voor langere tijd. Beide deals kwamen in de laatste dagen niet rond. Dat was teleurstellend, maar zo is het voetbal." Hyballa was akkoord met zijn vertrek. "Hij vertelde mij dat ik mocht gaan als ik dat wilde en dat ik ik technisch een van de betere was in het team, maar hij dat op dit moment niet nodig had."

Doelpunt Stefan Mauk Australische A-League

Foto’s: David van Haren, Rob Koppers