Sontje Hansen lijkt zich steeds beter te ontwikkelen. Er was wat gemopper bij de Nijmeegse achterban op de tribunes richting de flankspeler. Bart Frouws heeft het met Sjoerd Keizer in Scorebordjournalistiek bij Voetbal International over de doorbraak van Hansen.

Beide heren zien dat de buitenspeler zich laat zien bij de rood-groen-zwarten. Met zijn diepgang is hij een serieuze plaag voor de verdediging van de tegenstander. “Vooral aan het begin van het seizoen was hij niet zo sterk”, begint Frouws. “Het was leuk dat NEC hem kon halen, eigenlijk vrijwel uit het niets. Aan het begin van de competitie leek het nog niet echt op het talent van Ajax. Dat gaat nu de goede kant op.”

Dat Hansen steeds beter presteert is met name te zien in zijn statistieken. “Voor de winterstop creëerde hij twaalf kansen uit zestien wedstrijden. Na de winterstop heeft hij in zes duels elf kansen gecreëerd. Ook al meer geslaagde voorzetten afgegeven.”

Kritiek

Toch is er de laatste tijd veel kritiek op het spel van Hansen. “Hij is soms wat ongelukkig met z’n dribbels, daar moet hij echt nog aan gaan werken. Je merkt wel dat hij fitter is en went aan het niveau in de Eredivisie. In het begin had hij nog een diëtist nodig voor het drinken van water en het eten van fruit. Dat heeft kennelijk goed geholpen, want hij maakt een mooie ontwikkeling door bij NEC.” Keizer ziet Hansen volgend seizoen wel de dubbele cijfers halen bij de Nijmegenaren. “Als je goals en assists bij elkaar optelt wel”, sluit Frouws af.

Foto: Orange Pictures