Het Goffertstadion wordt deze dagen enkel nog betreden door stadionmanager Theo van Benthum en zijn team. Het kantoorpersoneel van NEC werkt vanuit huis en spelers kunnen niet trainen op De Eendracht. Zij moeten het doen met individuele programma’s die ze van de club hebben meegekregen.

"Alle spelers hebben een individueel programma, afgestemd op hun positie in het veld", vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik aan ForzaNEC. "Dat heeft betrekking op lopen, sprinten, fysiek. Er zijn instructievideos en we doen de mentale coaching per telefoon. Ook hebben ze aangepaste voedingsschema’s gekregen voor thuis. Er is dus een gps-tracker zodat we alles kunnen volgen. We proberen de spelers iedere week een voor een naar Nijmegen te halen, met tussenpozen en in afgesloten ruimtes. Dan is er in ieder geval contact en kunnen we medische tests doen."

"Ze kunnen niet veel met een bal doen, eigenlijk minimaal", vervolgde Van Schaik. "Elf tegen elf, zes tegen zes of positiespel is er niet bij. Het komt ook aan op de verantwoordelijkheid van de spelers en daar heb ik alle vertrouwen in. We hebben een goede groep en het is een vak. Ze kunnen nu nog een stuk weiland of een stuk gras opzoeken, maar het kan ook nog zijn dat er een totale lockdown komt. Daar moeten we ook rekening mee houden. Dan zullen ze het echt in de tuin of op het balkon moeten doen."

Foto: Rob Koppers

Beluister hieronder de hele Jarda Podcast: