NEC verloor zondagmiddag de seizoensopener van Excelsior in de slotseconden van het duel (3-4). Daar waar er in de voorbereiding werd gehamerd op onder andere fitheid en hoog drukzetten, was daar tegen de Kralingers niks van terug te zien. Deze nederlaag kwam dan ook hard aan, vertelt technisch directeur Carlos Aalbers aan De Gelderlander.

Vooral qua fitheid leek NEC achter te lopen op de Rotterdamse tegenstander. Smaakmaker Sontje Hansen moest na iets minder dan een uur gewisseld worden en ook spelers als Calvin Verdonk en Mees Hoedemakers lagen met kramp op het veld. Als kers op de taart raakte invaller Elayis Tavsan ook nog geblesseerd.

“Ik ben geschrokken, daar draai ik niet omheen”, zegt Aalbers. “Deze nederlaag kwam onverwacht. In de afgelopen weken zagen we een mooie ontwikkeling van het elftal, maar daar bleef tegen Excelsior weinig van over. Ik heb samen met de specialisten in de staf alle data van de wedstrijd doorgenomen. Onze spelers hebben nagenoeg dezelfde afstanden overbrugd als die van Excelsior, dus het is niet zo dat we niet hard genoeg hebben getraind.”

Spanning

“Zondag hadden spelers last van de spanning, leden we te veel balverlies en stonden we niet altijd goed in de organisatie”, gaat de technisch directeur van NEC verder. “Dan wordt het ook moeilijker om alles te kunnen belopen. Bovendien had Sontje bijna een half jaar niet gespeeld bij Ajax, raakte Mees geblesseerd in de voorbereiding en was Calvin aan het einde van vorig seizoen lange tijd uitgeschakeld. Dus die krampgevallen zijn wel te verklaren, maar het is duidelijk dat dingen beter moeten.”

Foto: Rob Koppers