Rogier Meijer zag zondagmiddag hoe zijn ploeg in de tweede helft kans op kans miste, maar op het einde toch zonder overwinning terug naar Nijmegen moest. Het werd 1-1 in Sittard en daardoor zakte NEC naar de twaalfde plaats.

Door het gelijke spel is aartsrivaal Vitesse de ploeg uit Nijmegen op de laatste dag voorbij gestegen, maar dat is niet waar Meijer het meest van baalt: “Het is vooral zuur dat we hier vandaag niet winnen. Het was dik verdiend geweest als we drie punten hadden gepakt. En het is niet de eerste keer dit seizoen dat we zoveel kansen missen om de wedstrijd te beslissen. In de kleedkamer was er dan ook een mix van woede en teleurstelling, omdat we het weer niet afmaken.”

Mislukt seizoen?

Meijer wil niet mee in de stelling dat dit een mislukt seizoen is voor NEC. “Er zijn een hele hoop dingen ook goed gegaan dit seizoen. We hebben een punt meer dan vorig jaar, ook al zijn we een plek lager geëindigd. We zijn de laatste acht wedstrijden te wisselvallig geweest, waar we daarvoor heel stabiel waren”, vindt Meijer. Die wisselvalligheid zat hem volgens Meijer in het krijgen van veel tegendoelpunten, maar dus ook in het maken van belangrijke doelpunten.

Mentaliteit

Van Ivan Marquez en Souffian El Karouani is al langer bekend dat ze weggaan bij de club. Zijn ze met hun hoofd al ergens anders? Meijer gaf eerder al aan dat dat een rol zou kunnen spelen, maar hij weet ook dat zij niet de enigen zijn die met andere dingen in hun hoofd zitten: “Ik weet niet wie er allemaal blijven. Ik ga daar verder ook niets over zeggen, maar ik weet dat er ook dingen spelen bij andere jongens binnen onze groep. Er is meer aan de hand dan er bekend is in de media.”

Incident Musaba en Tannane

Oussama Tannane was in de tweede helft zichtbaar geïrriteerd op Anthony Musaba die volgens Tannane ‘de afspraken niet nakwam.’ De twee hebben dat na de wedstrijd bijgelegd. Tannane leek zelfs tijdens de wedstrijd aan Meijer te vragen of hij Musaba wilde wisselen. Meijer was niet op de hoogte van het incident. “Ik heb het incident niet meegekregen, ook niet in de kleedkamer. De wissel van Musaba was een geplande.”