Mattijs Branderhorst verdedigt al een aantal jaar het doel van NEC. Dit doet hij vanaf het seizoen 2018/19, toen de keeper door NEC gehuurd werd van Willem ll. Een jaar later maakte hij de definitieve stap naar Nijmegen en liet hij de club waarin hij al vanaf 2009 keepte in de jeugd na jaren achter zich. Zondag speelt Branderhorst voor het eerst een officieel duel tegen zijn jeugdliefde.

“Toen het speelschema bekend werd keek als NEC’er gelijk naar de wedstrijden tegen Vitesse en wanneer we naar de Arena en de Kuip zouden gaan, maar ook checkte ik meteen de wedstrijden die we tegen Willem ll zouden spelen. Daar kijk ik enorm naar uit, vooral in Tilburg”, aldus Branderhorst in gesprek bij het Brabants Dagblad.

Zondag staat de eerste ontmoeting met de Tilburgers op het programma. Voor de keeper is het de eerste keer dat hij een officieel duel speelt tegen de club waar hij jarenlang actief was. Op een oefenwedstrijd na in dienst van MVV keepte hij nog nooit tegen Willem ll. “Van de huidige selectie ken ik niet heel veel spelers meer. Freek Heerkens, Timon Wellenreuther, Pol Llonch en Driess Saddiki. Maar verder? Niet echt.”

Nog woonachtig in Tilburg

“Deze week kwam er een bezorger aan de deur die vroeg of ik er zondag een paar door wilde laten. Mooi toch? Net zoals de bezorger is ook mijn handschoensponsor is groot fan van Willem ll. Hij zei al: Als Willem II wint, zal ik je er niet mee plagen. Maar als NEC wint, wil je mij dan alsjeblieft óók met rust laten?”, zegt Branderhorst lachend.

Branderhorst in actie voor NEC.

Vorig seizoen in Nijmeegse dient begon hij nog als reservekeeper, maar hij knokte zich in de basis en wist uiteindelijk te promoveren met NEC. Ook in Tilburg beleefde hij een paar hoogtepunten. “Mijn debuut. FC Twente-thuis en die wonnen we met 3-1. Daarnaast ook de kwartfinale van de beker tegen Roda JC waarin ik de beslissende penalty stopte in de strafschoppenreeks. Die wedstrijd keepte ik eigenlijk niet zo goed, maar het einde blijft natuurlijk bij.”

Korte voorbeschouwing

“Wij zijn een goed georganiseerd elftal, maar ook aan de bal zijn we erg goed. Je moet ons dus niet laten voetballen.” De 27-jarige keeper ziet met zijn ploeg zeker kansen zondag. “Op een goede dag kan Willem ll misschien wel een ploeg in de top zes zijn, maar vaak is het te wisselvallig. Als het niet loopt zijn ze te pakken”, sluit Branderhorst strijdlustig af.

Foto’s Rob Koppers