Sparta is zaterdag de tweede Rotterdamse tegenstander van NEC deze week. Waar NEC woensdag nog verloor van Feyenoord, mogen de Nijmegenaren het nu opnemen tegen de ploeg van Maurice Steijn. Sparta gooit het hele seizoen al hoge ogen met goed spel, maar voornamelijk ook met goede resultaten.

De Rotterdammers staan namelijk zesde in de Eredivisie en blijken moeilijk te bespelen. Ook NEC ondervond dat eerder dit seizoen, toen de Nijmegenaren volgens Rogier Meijer ‘De slechtste wedstrijd van dit seizoen speelden.’ Sparta verloor, evenals NEC, pas vier keer dit Eredivisieseizoen. De laatste nederlaag in de Eredivisie dateert alweer van 23 oktober, toen FC Utrecht met 3-1 te sterk was.

De ploeg van Steijn kwam ook eerder deze week in actie. Tegen RKC bleef een overwinning uit (0-0). Niet iedereen kwam ongeschonden uit die wedstrijd. Koki Saito viel namelijk al na twaalf minuten uit. Steijn kan een maand geen beroep doen op de Japanner. Vito van Crooij, die de negentig minuten ook niet kon volmaken tegen RKC, is wel gewoon van de partij tegen NEC. Ook Adil Auassar, Sven Mijnans en Shurandy Sambo waren niet helemaal fris tegen RKC, vertelde Steijn na afloop van dat duel. Ook dit drietal is gewoon inzetbaar tegen NEC. Jonathan De Guzman maakte tegen RKC zijn rentree en deed een half uur mee. Waarschijnlijk staat hij nog niet aan de aftrap in Nijmegen.

“Vorm van de dag bepalend”

Steijn vindt NEC een goede ploeg en verwacht een gelijkopgaand duel. “De vorm van de dag is vaak bepalend in dit soort duels” vertelt de trainer tegenover RTV Rijnmond. “Ik vind NEC vergelijkbaar met ons. Dat hebben we in de thuiswedstrijd hier ook gezien. Ze hebben individueel goede spelers, maar het is ook een ploeg die vanuit de organisatie speelt. Het is ook een ploeg die heel vaak de nul kan houden.”

RKC zakte eerder deze week ver in en liet de bal aan de Rotterdammers. Verwacht Steijn dit ook van NEC? “Dat denk ik niet. Ze spelen thuis en willen ze richting die plek 8, dan moeten ze wel op de aanval spelen om te winnen en het gat richting ons te verkleinen. Ik verwacht wel dat ze meer intenties hebben om van ons te winnen.” Sparta en NEC beginnen zaterdagavond om 20:00 uur aan het duel dat onder leiding staat van Richard Martens.

Vermoedelijke opstelling Sparta Rotterdam: Olij; Sambo, Vriends, Auassar, Pinto; Verschueren, Kitolano, Mijnans; Namli, Lauritsen, Van Crooij.

Foto: Rob Koppers