Bij Sparta Rotterdam, de tegenstander van NEC vanavond, verloopt het seizoen nog niet helemaal volgens plan. De zomer verliep erg onrustig op Het Kasteel, maar volgens trainer Henk Fraser viel dat allemaal wel mee. “De sfeer was goed, nu is hij uitstekend. Ik snap dat er iets van opluchting is.”

Tegenover RTV Rijnmond gaat de assistent-bondscoach van Oranje verder. “Maar wat men wel moet begrijpen, is dat wij dit soort momenten vaker gaan hebben dit seizoen. Ik denk nog steeds dat wij ons pas twee of drie wedstrijden voor het einde veilig gaan spelen. Maar natuurlijk snap ik hoe het werkt. De supporters en mensen hier op kantoor kijken naar het aantal punten.”

NEC-thuis is de aftrap van een aantal zeer belangrijke duels voor de Rotterdammers. “Dat het de weken van de waarheid worden gaat me wat ver. Maar het zijn wedstrijden waarin wij een goede kans hebben punten te halen. En ik pak die ploegen liever nu, dan later in het seizoen”, aldus Fraser. Sparta mist vrijdagavond alleen Tom Beugelsdijk, die geblesseerd vanaf de tribune toe moet kijken. Hij stond vorige week in het gewonnen duel tegen Fortuna Sittard nog in de basis.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Heylen, Pinto; Auassar, Smeets, Osman; Mijnans, Thy, Van Crooij

Foto: Rob Koppers