Een belangrijke wedstrijd voor Sparta in de strijd om een ticket voor play-offs voor Europees voetbal. De Rotterdammers ontmoeten een directe concurrent. De Kasteelheren staan namelijk negende met één punt achter de nummer acht: NEC.

Na een groepsgesprek en een overwinning in de stadsderby tegen Excelsior (4-2) vorig weekend kan Sparta weer omhoog kijken op de ranglijst. Vermoedelijk was trainer Jeroen Rijsdijk de gelukkigste man op Het Kasteel, nadat zijn een ploeg een nieuwe zeperd voorkwam met een knappe comeback. “Deze overwinning heeft ons een boost gegeven”, begint Rijsdijk tegenover tegenover Rijnmond. “Ik ben super trots op mijn ploeg.”

Bart Vriends was na afloop al vol lof over het spel van de ploeg. De verdediger vond de wedstrijd tegen de Kralingers de mooiste die hij had gespeeld in het Sparta-shirt. Doelpuntenmaker van vorig seizoen, tegen NEC, Arno Verschueren kan dat alleen maar beamen. “Het was een mooie wedstrijd met een heerlijke sfeer in het stadion. Als je dan ook nog wint in de derby, blijft deze wedstrijd wel echt bij.” Rijsdijk vult daarop aan: “We hebben het publiek verwend met een waanzinnige comeback. Ik denk dat we nu op een hele mooie plek op de ranglijst staan. Ik vind dat dat ook de boventoon moet voeren, want Sparta staat niet vaak op deze positie.”

Play-offs

Ondanks het groepsgesprek, dat nodig was, is de sfeer goed bij de Rotterdammers. Dat is ook wel nodig gezien het zware programma erkennen Rijsdijk en Verschueren. Te beginnen bij het goeddraaiende NEC. “Eerder hebben we al bewezen dat we van dit soort tegenstanders kunnen winnen. Ik denk dat we de afgelopen twee jaar hebben bewezen dat we in de play-offs thuishoren en we gaan er alles aan doen om de punten te pakken”, aldus de middenvelder.

Sparta kan in Nijmegenen nagenoeg beschikken over een complete selectie. Camil Neghli is nog één of twee weken uit de roulatie, Jonathan de Guzman is geschorst. De trainer ziet dan ook genoeg kansen tegen NEC. “Ik denk dat ik nu eindelijk de groep bij elkaar heb en dan is de kans ook groter dat we punten gaan pakken tegen de betere ploegen”, sluit Rijsdijk af.

Vermoedelijke opstelling: Olij; Bakari, Vriends, Eerdhuijzen, Van der Kust; Kitolano, Clement, Verschueren; Mito, Lauritsen, Saito.

Foto: Orange Pictures