Mohamed Rayhi keert niet meer terug bij NEC. De 23-jarige aanvaller verlengt zijn contract in Nijmegen niet en gaat spelen voor Sparta Rotterdam. Ook Suently Alberto maakt de overstap naar de Rotterdamse club. Zijn contract bij NEC is ontbonden.

Rayhi tekent voor twee seizoenen bij Sparta. De aanvaller speelde de afgelopen drie seizoenen in Nijmegen, waarin hij vooral het afgelopen jaar in de Eerste Divisie belangrijk was. Ondanks blessureleed kwam Rayhi tot zeven goals in achttien wedstrijden.

Alberto hoopt bij Sparta op een betere toekomst. De verdediger kwam vorige zomer over van PSV, maar speelde nauwelijks in Nijmegen. Omdat het perspectief op speeltijd ook voor komend seizoen niet groot was, besloten club en speler uit elkaar te gaan. Alberto koos vervolgens voor Sparta.

"Suently heeft in Nijmegen helaas niet kunnen brengen wat wij hadden gehoopt en ook in het komende seizoen was zijn vooruitzicht op speelminuten gering", aldus technisch directeur Remco Oversier op de clubsite. "Door hem te laten vertrekken naar Sparta krijgt hij een nieuwe kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen en met het doorverkooppercentage dat we hebben bedongen profiteren we mee als Suently zich in Rotterdam goed ontwikkeld. Daarnaast kunnen we het vrijgekomen budget gebruiken om ons op de linkerflank te versterken."

Foto: Rob Koppers