Sylla Sow was voor de tweede keer basisklant bij NEC en luisterde dit gelijk op met een doelpunt. De 27-jarige spits uit Nijmegen sleurde zich een ongeluk en de PSV verdediging had zijn handen vol aan hem. “Dit was voor mij persoonlijk mijn mooiste wedstrijd voor NEC.”

“Ik heb mij data nog niet gezien, maar het zou best kunnen denk ik”, lacht Sow om de vraag of dit zijn wedstrijd is met de meeste kilometers in de benen bij ForzaNEC. “In mijn hele leven heb ik nog nooit kramp gehad in mijn kuit. Nu schoot het er opeens in op een belangrijk moment. Dat was niet zo lekker”, doelt Sow op zijn kans om nog 4-1 te maken.

Ramadan

Voor Sow was het een zwaar duel. De spits begon alleen tegen FC Volendam in de basis voor NEC en doet daarnaast mee aan de ramadan. “Misschien dat de vermoeidheid daarom wat extra erin kickt. Ik mag over een kwartiertje eten en ik kan niet wachten.”

“Ik denk dat mensen het soms misschien ook wel overschatten”, stelt Sow over voetballen tijdens de ramadan. “Het is dag twintig en je lichaam went er gewoon aan. Je komt in een ritme. Het lichaam is tot veel in staat en zoals ik zeg: ik voel me er goed bij. Ik heb vandaag ook in de duels laten zien dat het niet echt uitmaakt.”

Doordat eerste spits Koki Ogawa ziek terugkwam vanuit zijn interlandperiode met Japan, mocht Sow voor de tweede keer in de basis beginnen bij NEC. “Donderdag kreeg ik het te horen. Toen vroegen ze mij of ik fit was, waarop ik antwoordde: ’tuurlijk! Ik wacht op zulke wedstrijden.’ Tegen Volendam was ook lekker, maar vandaag kon ik het echt laten zien.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Psycholoog

“Als je start is het sowieso wel anders. Ik heb gewoon, samen met mijn psycholoog, duidelijke doelen waar ik mij aan vast probeer te houden. Het is fijn dat hoe een duel ook loopt, dat ik bepaalde doelen heb. Als ik de doelstelling haal is de kans erg groot dat ik een prima wedstrijd speel, dus ik hou mij daaraan.”

NEC was met 3-1 te sterk voor PSV. De Eindhovenaren verloren dit seizoen nog niet in de Eredivisie. Een verrassing dus in Nijmegen. “Verwacht had ik het niet, maar ik ben ook niet super verrast. Tuurlijk had PSV nog niet verloren, dus dat is klasse van ons. Als ik zie hoe wij trainen en wedstrijden spelen, dan ziet heel Nederland waar wij toe in staat zijn. En al helemaal thuis”, deelt Sow nog zijn complimenten aan het publiek in De Goffert. “Dit was voor mij persoonlijk de mooiste wedstrijd voor NEC. Al was de halve finale ook prachtig.”

Foto’s: Rob Koppers