NEC heeft zich vrijdagavond tegen FC Dordrecht uitstekend gerevancheerd ten opzichte van maandag tegen Telstar: 6-0. De Nijmegenaren moesten het doen zonder sleutelspelers Arnaut Groeneveld, Mohamed Rayhi, Guus Joppen en Ted van de Pavert. Ook Joshua Smits en Robin Buwalda kampten nog met blessures. Desondanks kwam de ploeg van Adrie Bogers al binnen een minuut op voorsprong.

Het was voor de wedstrijd tegen ‘Dordt’ vooral de vraag hoe de vervangers (Larsson, Langil, Heinloth en Sturing) van de geblesseerden zich lieten zien. Het antwoord daarop kregen we al gauw; nog in de eerste minuut maakte Jordan Larsson de openingstreffer na knap binnenhouden van Sven Braken: 1-0. Na de goal bleef het lang rustig in het Goffertstadion, maar na een half uur spelen greep scheidsrechter Allard Lindhout abrupt in. De witte bal werd, door de mistbanken in ‘de Bloedkuul’, vervangen door een oranje bal; altijd leuk.

Met de komst van de kleurrijke bal, leek ook de wedstrijd weer nieuw leven in geblazen. Arbiter Lindhout constateerde een duwfout op Braken binnen het strafschopgebied, die door Steeven Langil feilloos in de linkeronderhoek werd geschoten. Slechts drie minuten later trof hij het doel al voor de tweede keer via een voorzet van Mart Dijkstra (!). NEC ging aan de thee met een ruime voorsprong: 3-0.

De tweede helft leek slechts een formaliteit, maar er kon natuurlijk wel aan het doelsaldo gewerkt worden. Met die gedachte betraden de Nijmegenaren ook het veld, want Braken kwam al direct tot een 1-op-1 kans. Renze Fij, keeper van Dordrecht, keerde de inzet met zijn vuisten. Toch liet de vierde Nijmeegse treffer niet lang op zich wachten; Kadioglu liet weer van zich horen met een heerlijke vrije trap vanaf 25 meter: 4-0.

De avond kon eigenlijk niet meer stuk, maar smaakmaker Langil deed er hoogstpersoonlijk nog een schepje bovenop. Via zijn tweede pingel van de wedstrijd scoorde hij zijn hattrick (5-0), waardoor hij zijn doelpuntenaantal dit seizoen direct naar vier bracht. Nadat de aanvaller het veld had verlaten, tekende invaller Anass Achahbar met een knappe goal voor 6-0.

Wedstrijd in het kort:
Opstelling NEC: Delle; Verdonk, Golla, Sturing, Heinloth; Breinburg (’73 Jansen), Dijkstra, Kadioglu; Langil (’78 Schuurman), Braken (’70 Achahbar), Larsson.


Opstelling FC Dordrecht: Fij, Bliek, Misidjan, Alkan, Delorge; Bakker (’45 Mutzers), Hamer, Mahmudov; Calcan (’57 Groothusen), Duarte (45’ Stankov), Arias.

Wedstrijdverloop:

‘1   1-0 Larsson (assist Braken)

’35 2-0 Langil (penalty)

’38 3-0 Langil (assist Dijkstra)

’53 4-0 Kadioglu (vrije trap)

’66 5-0 Langil (penalty)
’87 6-0 Achahbar

 

Foto: Rob Koppers

Lees ook:
Samenvatting NEC – FC Dordrecht
Bogers: "Een NEC gezien dat iedereen wil zien"
Geen zorgen bij Braken ondanks trefzekere concurrenten
Dijkstra: "Krijg oprecht weinig mee van de kritiek"