Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles klonk door de muziekboxen van het Goffertstadion Snollebollekes met het bekende ‘links-rechts’. Veel mensen vragen zich af waarom dit nummer werd gedraaid en ook nog eens het zingende publiek overstemde. Eerder dit seizoen zette men ook al zijn vraagtekens bij de muziekkeuze van NEC bij wedstrijden.

In de Jarda Podcast werd dit thema behandeld. Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging, was duidelijk. Hij vond het gênant. “Je hebt altijd wel mensen die meedoen, maar we zitten niet bij de Oranjeleeuwinnen.” Chiron Rengers voegt toe: “Ik denk hier meteen aan NAC. Dat is een trauma, daar wil ik helemaal niet mee geassocieerd worden.(…) Maar het halve stadion stond wel op z’n kop. Wie heeft er dan gelijk? De man achter de muziekknoppen of wij die denken ‘wat is dat dan voor troep’.

Jeroen is het er niet mee eens. “Dit sloeg gewoon nergens op. En wat ik nog het raarste hieraan vind is dat iemand hier een vrijbrief voor krijgt. Hier moet gewoon een protocol achter zitten. Volgens mij hebben we ooit een keer afgesproken dat het een paar minuten stil moet zijn zodat je het met je eigen liederen en spreekkoren kan vieren, maar niet dat iemand gelijk dit nummer op zet. Ja, hoe verzin je dat?”

Ook op social media zijn de reacties niet mals. Op Twitter wordt bijvoorbeeld gezegd: “Zeg @NECNijmegen: Zullen we dat experiment met de Snollebollekes maar niet meer doen? Dank.” Er was eerder dit seizoen al veel te doen over de muziek vooraf de wedstrijd. Die zou niet opzwepend genoeg zijn. NEC heeft al jaren ‘Eye Of The Tiger’ als opkomst nummer, maar die is vervangen voor een dance-versie van hetzelfde nummer. Jeroen Rengers gooide destijds een polletje online met de vraag wat men van de muziek vond vooraf aan de wedstrijden van NEC.