Evander Sno is weer terug. De schrik zat er twee weken gelden goed in, toen de middenvelder in het uitduel met Feyenoord onwel raakte. Even werd er gevreesd voor zijn carrière, maar na een uitgebreid onderzoek in het Amsterdam Medisch Centrum (AMC) bleek dat Sno geen gevaar loopt. Vandaag verscheen de middenvelder weer op het trainingsveld van NEC.
Vanwege de grote media-belangstelling stond Sno maandag de pers in een persconferentie te woord. “Ik kan weer doen wat ik het leukste vind, dat is het belangrijkste”, vertelt de NEC’er, die met een defibrillator speelt. “Ik ben blij hoe iedereen de afgelopen weken gereageerd heeft en hoe iedereen bezorgd was om de mens Evander Sno.”
De afgelopen weken werd er in de media veel bericht over Sno en werd er zelfs getwijfeld of het verstandig was zijn carrière voort te zetten.  Sno maakte zich echter geen zorgen. “Ik heb er veel dingen over gelezen in de krant en er veel over gezien op tv, maar ik ben gewoon doorgegaan met mijn dagelijkse dingen. Ik weet waar het kastje in mijn lichaam voor dient. Wat dat betreft was ik er zelf, in tegenstelling tot de media, snel klaar mee.”
Deze maand wordt Sno nog één keer onderzocht, daarna wordt hij slechts af en toe gecontroleerd. “Life goes on. Ik kan er niet te lang bij stilstaan. Vrees is je ergste vijand. Als je dat hebt, dan wordt het moeilijk.”Er is dan ook absoluut geen angst op een herhaling van het voorval bij Sno. “Ik denk daar niet aan. Dat is ook niet de juiste instelling. Ik hoop gewoon dat het niet opnieuw gebeurt en daar blijf ik voor bidden.”